Hoe maken & toevoegen van een watermerk aan uw foto's met behulp van Adobe Photoshop Elements

Hoe maken & toevoegen van een watermerk aan uw foto's met behulp van Adobe Photoshop Elements


Een watermerk is een zeer lichte, bijna see-through ontwerp geplaatst op de top van een ander beeld. Watermerken worden soms gebruikt voor het weergeven van eigendom; kunt u desgewenst een watermerk gebruiken als u plaatst uw eigen foto's of tekeningen op het Internet om te voorkomen dat iemand uit het downloaden of kopiƫren van hen te gebruiken als zijn eigen. Een watermerk maken duurt slechts enkele momenten en kan snel worden toegevoegd op een foto met een paar snelle stappen in een grafische softwarepakket beschikbaar van Adobe Photoshop Elements.

Instructies

1

Openen van elementen en klik op "Bestand", dan klik "Nieuw". Naam van het bestand "Watermerk" en stel uw voorkeur dimensies; Vergeet niet dat het watermerk op de top van uw foto gaat, dus houd de grootte van de originele foto's in gedachten. Pull-down menu van de "Mode" en selecteer "RGB-kleur," dan kies "Transparant" in het "Inhoud"-menu en klik op de knop "OK".

2

Klik op de knop "Tekst", die eruit als een "T", op het palet "Tools" aan de linkerzijde van het scherm ziet. Een nieuwe werkbalk wordt geopend aan de bovenkant; Selecteer een lettertype, grootte en kleur. Klik op uw cursor in het vak "Watermerk" en typ de woorden voor uw watermerk, zoals uw naam of "Eigenschap van" "Handelsmerk" of "Geen downloads."

3

Klik op het menu 'Bewerken' aan de bovenkant van het scherm, en kies "Transformeren" en "Draaien." Pak een hoek van het tekstvak en draaien zodat de woorden in een hoek zijn. Wanneer tevreden, druk op de "Enter"-toets op uw toetsenbord. Laat het vak "Watermerk" open op uw scherm.

4

Open uw foto door te klikken op "Bestand" en vervolgens "Open" en vervolgens bladeren naar waar het op uw computer bevindt. Dubbelklikt u erop om deze te openen in de werkruimte van Photoshop.

5

Klik op het "Watermerk" bestand te geven het focus, dan klik op het menu "Select" aan de bovenkant van het scherm en kies "Alles". Druk op de toetsen "Ctrl" en "C" op uw toetsenbord, dat de kopieerfunctie is.

6

Klik op de nieuwe foto te geven het focus, dan de toetsen "Ctrl" en "V", die deze methode plakt u het watermerk op uw foto. Klik op het gereedschap van de "Verplaatsen", die lijkt een zwarte pijl hoofd en kruis op het palet "Tools" om het watermerk naar hun plaats sleept.

7

Sla het bestand door te klikken op "Bestand", dan "Save As". Geef de afbeelding een nieuwe naam; het op de top van het origineel niet opslaan of u zal niet zitten kundig voor toegang tot de foto zonder het watermerk.

8

Sla het watermerk bestand op uw computer voor toekomstig gebruik. Op de "Save"-scherm, kies "GIF" van de "Format" drop-down menu; Dit is de enige optie die het mogelijk doorzichtige achtergrond maakt.