Hoe maak je twee exemplaren van de subklassen in Java

Een subklasse helpt in Java wanneer u al een klasse die veel van de code bevat. Een subklasse overerft van de code van de bovenliggende klasse, genaamd een superklasse, en vervolgens wordt uitgebreid met nieuwe functionaliteit. Zodra u een subklasse hebt gedeclareerd, maakt u de exemplaren die toegang tot domeinen en -methoden van zowel de subklasse en de bovenliggende klasse hebben.

Instructies

1

Open uw Java-bronbestand in een editor, zoals Eclipse, JBuilder X of Netbeans.

2

Maken van een superklasse door toevoeging van de code "public class MySuperClass {openbare int breedte; openbare nietige setWidth (int newWidth) {breedte = newWidth;}}. " De klasse heeft 1 veld met de naam "breedte" en 1 methode met de naam "setWidth."

3

Een subklasse maken door de uitbreiding van de klasse van de "MySuperClass" met de code "public class MySubClass MySuperClass {openbare int hoogte breidt; openbare nietige setHeight (int newHeight) {hoogte = newHeight;}}. " De subklasse overerft van de "breedte" variabele en de methode van de "setWidth" van "MySuperClass" en worden de variabele "hoogte" en de methode "setHeight" toegevoegd aan het.

4

Twee exemplaren van de subklasse maken door toevoeging van de code "openbare MySubClass myinstance1 = nieuwe MySubClass(); openbare mySubClas myinstance2 nieuwe MySubClass(); =. " U kunt nu gebruik maken van de twee exemplaren overal "MySuperClass" of "Object" objecten kunnen worden gebruikt.

5

Sla het bronbestand van de Java, compileren en uitvoeren van het programma.

Tips & waarschuwingen

  • De particuliere leden van een superklasse zijn niet door een subklasse overgeĆ«rfd.