Hoe maak je tekst met een witte rand

Hoe maak je tekst met een witte rand


Foto-editors, zoals Photoshop, Fireworks of Paint Shop Pro, is voorzien van teksteffecten en lijnopties die eenvoudig of saaie tekst kunnen decoreren. U kunt het uiterlijk van tekst te maken binnen een afbeelding of document opvallen. Een rand of lijn kan helpen. Het is het meest effectief te gebruiken een andere kleur dan wit voor uw tekst en de achtergrond als u bent een witte rand toe te voegen. Hierdoor wordt de lijn regel meer zichtbaar.

Instructies

Photoshop

1

Klik op de "Type" Tool in Photoshop. Ga naar de optiebalk aan de bovenkant van uw pagina en kies een lettertype, grootte en kleur voor uw tekst.

2

Klik op het canvas en typ uw tekst.

3

Ga naar het "Layers" palet en selecteer de laag met de tekst.

4

Klik op de "Add een laagstijl" knop aan de onderkant van het palet. Selecteer "Stroke" in het pop-upmenu. Volg de aanwijzingen naar de "Stroke"-opties in het dialoogvenster Laagstijl.

5

Kies een grootte, positie en dekking onder "Structuur."

6

"Vul Type" op "Kleur" instellen en klik op de knop "Kleur". Kies de kleur, "wit", in het dialoogvenster Select lijn kleur en klik op 'OK'. Een witte lijn is toegepast op uw tekst.

Vuurwerk

7

Klik op de knop "Tekst" in het tools palet in Fireworks. Selecteer een lettertype, stijl en grootte van de inspecteur van de "Eigenschappen" in het onderste deelvenster. Klik op het canvas en typ uw tekst. Druk op de "Escape"-toets.

8

Terug naar de inspecteur "Eigenschappen" en klik op het plusteken naast "Filters". Selecteer "Actieve effecten uit Photoshop" van de vlieg-uit menu. Het actieve effecten uit Photoshop-venster geopend.

9

Tik "Stroke" in het linkerdeelvenster en selecteer het wijzigen van de opties.

10

Selecteer een randdikte, de positie en de opaciteit van de sectie van de "Structuur". Ga naar de sectie "Fill" en stel het "type" te 'Kleur'. Klik op de knop "Kleur" en kies wit in het kleurenpalet dat wordt geopend.

11

Klik op "OK" om de actieve effecten uit Photoshop-venster te sluiten. Een witte rand wordt toegepast op de tekst op uw canvas.

Paint Shop Pro

12

Selecteer het gereedschap "Tekst" in Paint Shop Pro en klik op waar u wilt dat uw tekst te gaan op het canvas. Het dialoogvenster tekst wordt geopend.

13

Typ in uw tekst, markeren en kies een lettertype en -grootte.

14

Klik op de knop aan de rechterkant van "Stijlen" en stel deze in op solide. Klik op de knop "Kleur" voor "Stijlen." Het dialoogvenster kleur weergegeven. Kies een tekstkleur voor uw tekst en klik op 'OK'.

15

Klik op de knop aan de rechterkant van "Stroke" en stel deze in op solide. Selecteer de knop "Kleur" voor "Stroke" te openen van het dialoogvenster kleur. Kies wit en klik op 'OK'.

16

Klik op "OK" om toe te voegen de tekst met witte rand aan uw canvas.