Hoe maak je een zonsopgang in Flash

Animators kennen een aantal van de manieren om de overgang van de ene scène naar de volgende, maar wat als u wilt om de overgang tussen tijden? Met behulp van de functie van de vorm-Tween en een paar extra technieken, kun je de zon opkomen in Flash.

Instructies

1

Open een nieuwe Flash-document. Ten minste drie lagen maken: één voor uw hemel, een voor de zon en één voor uw horizon lijn.

2

Maak uw hemel op de onderste laag. Betrekking hebben op het podium met het rechthoekgereedschap, en voeg een pale-blauw-naar-wit gradiënt (lineair of radiaal zal zitten schoon). De achtergrond omzetten in een grafisch symbool (F8). Maak uw horizon op de bovenste laag; het kunnen bergen, een gazon of een eenvoudige rechthoek.

3

Teken een cirkel met een vierkleuren radiaal verloop op de middelste laag. De center-kleur-stop moet helder geel met alpha 100 procent, de tweede halte moeten een beetje oranje, de derde en vierde stopt moet wit, met de vierde halte alpha ingesteld op 0. Sleep alle vier haltes naar het midden van de kleurovergang lijn zodat de gradiënt tot niets abrupt vervaagt.

4

Het verloop omzetten in een grafisch symbool. Verplaats het onder de horizon om het te verbergen. Voeg een bewegingsgeleider aan de zon laag om te bepalen van de richting van de zonsopgang. Dubbelklik op de zon te bewerken.

5

Selecteer het object van de zon, en het breken in een bitmap (Command + B), zodat u kunt het verloop van animatie voorzien. Klik in een frame dat is 15 tot 20 frames van de tijdlijn toe te voegen een hoofdframe (F6). Klik ergens in de tijdlijn voor het laatste hoofdframe en kies "Vorm-Tween maken" in de tijdlijn menu Invoegen submenu (zul je een pijl zien verbinden de twee hoofdframes). Klik op de zon in het laatste frame en sleep de laatste (witte) kleurstop helemaal naar rechts te verspreiden het verloop.

6

Terug naar de belangrijkste scène en selecteert u frame 15 in alle lagen. Voeg een nieuw hoofdframe (alle lagen moeten Toon het hoofdframe als je had ze op hetzelfde moment te selecteren). Selecteer de tijdlijn vóór de definitieve hoofdframes in de zon en lucht lagen, en ditmaal de opdracht "Bewegings-Tween maken".

7

Sleep de zon vanaf het beginpunt naar het einde van het bewegingspad. Zorg ervoor dat het referentiepunt (een draadkruis) is direct op de weg in het eerste en het laatste frame. Selecteer het object hemel in het laatste frame en de tint ingesteld op 70 procent (als u de kleuropties op het palet met eigenschappen niet ziet, moet u de laag geselecteerd, niet het object zelf). Als u de animatie afspeelt, de zon zal volgen het bewegingspad en de hemel zal verlichten zoals het opstijgt.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt beginnen met jullie Zon standhoudt en de onderkant van het werkgebied als uw horizon lijn, maar je moet om te maskeren de hele animatie. Anders, zal de Flash Player de zon in zijn off-stage standpunt weergeven.
  • Jullie zon niet converteren naar een filmclipsymbool, of bij een vergelijkbaar scherm over en weer zal spelen in de tijdlijn.