Hoe maak je een website met behulp van een Powerpoint-presentatie

Microsoft PowerPoint is een gebruiksvriendelijke tool voor het maken van website presentaties. Dus, maak je geen zorgen als je nieuw bent op het maken van PowerPoint-presentaties of webpagina's. Het hangt enkel af van hoe eenvoudig of uitgebreide u wilt uw presentatie PowerPoint-website worden.

Instructies

1

Open Microsoft PowerPoint.

2

Een PowerPoint-presentatie maken van kras of een sjabloon gebruiken door te kiezen voor de Office-knop en klik vervolgens op nieuw. U kunt kiezen uit de geïnstalleerde sjablonen of zoekt u een online.

3

Selecteer maken of via downloaden (voor online-sjablonen).

4

Dubbelklik op het tekstvak, de grafiek of de afbeelding die u wilt bewerken. Voeg nieuwe tekst, een grafiek of een afbeelding.

5

Video of geluid naar uw dia wilt toevoegen, selecteer het "Invoegen" tabblad van het lint en kies "Movie" of "Geluid" van de groep "Mediaclips".

6

Als u hyperlinks, schakelt u uw tekst of afbeelding door de tekst of afbeelding te selecteren. Selecteer "Insert" en kies "Hyperlink" uit de "Links" groep. Kies onder "Koppelen aan," om te linken naar een website, document of e-mailadres. Volg de aanwijzingen van het venster en selecteer vervolgens OK.

7

De indeling van uw dia wijzigen door de "Home"-tabblad van het lint te selecteren en "Indeling" uit de groep 'Dia's ' te kiezen.

8

Een nieuwe dia toevoegen door te selecteren "Home" van het lint en kies vervolgens "Nieuwe dia" in de groep 'Dia's '. Pijl-omlaag om te kiezen een thema voor uw dia. Als u wilt een dia dupliceren, selecteer de dia die u wilt dupliceren binnen "Nieuwe dia" en kies "Duplicate geselecteerde dia's."

9

Het ontwerp van uw dia wijzigen door de "Design" tabblad van het lint te selecteren en vervolgens een keuze maken uit de items in de groep "Thema's" of "Achtergrond".

10

Gesproken tekst op uw dia opnemen door het selecteren van de dia die u beginnen met opnemen wilt. Kies "Slide Show" en "Gesproken tekst opnemen" uit de groep "Instellen" en klik op "Set microfoonniveau." Selecteer OK. Opnemen van de gesproken tekst in de microfoon en klik op naar de volgende dia te gaan. Klik op uit te sluiten en uw commentaar te slaan.

11

Uw diavoorstelling instellen door te kiezen voor het tabblad van de "Slide Show" en "Set Up Slide Show" van de groep "Instellen".

12

De presentatie opslaat als een webpagina, door te kiezen voor "Opslaan als" van de Office-knop. Selecteer onder "Opslaan als Type," htm- of html. Klik op "Publiceren."

13

Kies in het dialoogvenster "publiceren als webpagina" te publiceren "Volledige presentatie." Een paginatitel voor uw webpagina opgeven door het selecteren van "Change". Plaats een vinkje bij "Open gepubliceerde webpagina in Browser."

14

Kies "Web Options" en selecteer de gewenste notatie voor uw webpresentatie.

15

Tot slot, selecteer "Publiceren."

Tips & waarschuwingen

  • U kunt navigeren door de dia's door te klikken op de miniatuur aan de linkerkant in de Diasorteerder. U kunt ook verwijderen of opnieuw instellen van uw dia in de groep dia's.