Hoe maak je een PHP-pagina in een WebsitePHP is een server-side programmeertaal op grote schaal gebruikt op het web om dynamische websites te bouwen. PHP-pagina's kunnen alleen uitvoeren op servers die de PHP-interpreter geïnstalleerd, wel modernste hosts neem dit als standaard. In deze tutorial, tonen we u hoe maak je een simpele PHP-pagina die wordt afgedrukt op twee tekstregels te vertellen uw bezoekers welke dag het is en welke browser ze gebruiken.

Instructies

1

Maak een bestand genaamd tutorial.php in Kladblok of een andere teksteditor.

2

De code voor het afdrukken van de dag van de week met de PHP echo opdracht te maken:

Hallo, vandaag is <? php echo date("l");? >

Deze code bestaat uit een aantal elementen. "Hallo, vandaag is\" is statische tekst, die zal gelden voor elke keer dat de pagina is geopend. De dynamische tekst is opgenomen binnen de <? php? >-tags, waarmee de server het parseren als PHP weet. De opdracht echo drukt tekst naar het scherm, in dit geval de datum. De "l" is een instructie voor het opmaken van de datum als een volledige dag van de week, zoals "Monday\".

3

Invoering van een verklaring van de logica om type van de browser van de gebruiker en het afdrukken op het scherm. Plak de verklaring van de logica in uw pagina:

<? php
Als (strpos ($_SERVER ['HTTP_USER_AGENT'], van 'Firefox') == TRUE) {}

echo \&quot;You are using Firefox.\&quot;

GAAN
}

anders als (strpos ($_SERVER ['HTTP_USER_AGENT'], van 'MSIE') == TRUE) {}

echo \&quot;You are using Internet Explorer.\&quot;

GAAN
}

else {}

echo \&quot;Sorry, I don't know what browser you're using.\&quot;

GAAN
}
? >

4

Begrijpen van de syntaxis van de if... anders als verklaring. Deze code is te zeggen als de browser (HTTP_USER_AGENT) Firefox is, print uit de lijn "U gebruikt Firefox. \" als de browser Internet Explorer is, print uit de lijn "U gebruikt Internet Explorer. \" als de browser is Firefox niet Internet Explorer, afdrukken "Sorry, ik weet niet welke browser u ook gebruikt. \"

5

De pagina uploaden naar uw webhost en toegang tot de pagina. De PHP zal ontleden op de server en uitvoer twee zinnen vertellen u de dag van de week en het type browser dat u gebruikt.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt de code test snel en eenvoudig in uw browser met behulp van Code Online schrijven. Gewoon uw code in het tekstvak plakken en sloeg \"run code. \" zorg ervoor dat u de opening PHP sluittags eerst verwijderen.