Hoe maak je een oude Laptop draaien beter

Hoe maak je een oude Laptop draaien beter


Zoals met elk elektronisch apparaat, kan een laptop de prestaties lijden na verloop van tijd. De vertraging van de prestaties is een geleidelijk proces, en kan worden veroorzaakt door factoren zoals oververhitting, harde schijf en geheugenproblemen of malware plagen. Na verloop van tijd kunnen de cumulatieve effecten van deze factoren belemmeren een laptop van de snelheid. U kunt het nemen van passende maatregelen om af te stemmen op uw oude laptop voor optimale prestaties.

Instructies

1

Reinig de ventilatieopeningen. Laptops zijn compacte apparaten die veel warmte genereren. Bij herhaald gebruik, kunnen stofafzetting op ventilatieopeningen voorkomen dat vrije doorgang van koele lucht naar de CPU (central processing unit), oververhitting van het systeem en waardoor het te bevriezen of zelfs crashen. Zoek de openingen onder de laptop en schoon met een zachte, droge doek.

2

Voer het hulpprogramma 'Schijfdefragmentatie'. Na verloop van tijd kan van een laptop hardeschijf worden ongeorganiseerd, met gerelateerde gegevens verspreid over meerdere locaties. Prestaties getroffen, doordat de laptop heeft te ziften door middel van hoeveelheden data om op te halen van de vereiste informatie. "Defragmentatie" consolideert de gegevens op de harde schijf, waardoor de laptop om gegevens te zoeken gemakkelijk. Navigeer in Windows-gebaseerde systemen, door te klikken op "Programma's" en vervolgens "Systeemwerkset" onder "Toebehoren." Wanneer het wordt geladen, klik op "Analyseren" in de interface om te controleren of de schijf dient te worden gedefragmenteerd. Klik op "Defragmenteren" om te beginnen.

3

Download de meest recente stuurprogramma's van de videokaart. Hoewel uw laptop kan tegelijkertijd de nieuwere software en resource-intensieve toepassingen zoals 3D-games met de meest recente stuurprogramma's hebt verzonden, kan de videokaart driver niet in staat is behandeling van dergelijke programma's maken. Met het meest recente stuurprogramma, zal uw laptop de videokaart beste worden uitgerust om uit te voeren van veeleisende processen. Zoeken naar stuurprogramma-updates op de website van de laptopfabrikant van uw of vanuit de website van de fabrikant van de kaart. Zoek de meest recente stuurprogrammaversie door modelnummer, en vervolgens downloaden en installeren van het nieuwe stuurprogramma.

4

Geheugenproblemen oplossen. Als met de stuurprogramma's voor videokaarten, RAM-capaciteit de neiging om minder en minder adequaat worden na verloop van tijd, als nieuwere, worden meer veeleisende programma's vrijgegeven. U kunt waardevolle RAM-geheugen vrijmaken door het uitschakelen van programma's die automatisch worden geladen. De cursor verplaatsen naar het systeemvak (rechtsonder in bureaublad) om te controleren van geladen programma's, en degene die u niet gebruikt uitschakelen Klik met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteer "Exit" of "Shut Down." Terwijl ongebruikte toepassingen sluiten RAM-geheugen vrijmaken zal, zal het niet extra geheugen. Als u uw laptop het geheugen vergroten wilt, mag u toevoegen compatibel RAM-modules. Raadpleeg de documentatie voor een lijst van compatibele geheugenupgrades.

5

Desinfecteren van uw laptop. Kwaadaardige codes zoals virussen, Trojaanse paarden en wormen kunnen nemen hun tol op uw laptop, systeemprestaties en uw internetverbinding vertragen. Download en installeer de nieuwste anti-virus of anti-spyware programma en voer een volledige systeemscan ter identificatie van potentiƫle bedreigingen. U kan ook het uitvoeren van een gratis online virusscan aangeboden door verschillende websites, zoals housecall.trendmicro.com.

Tips & waarschuwingen

  • Voor optimale prestaties van uw oude laptop, defragmenteren van uw harde schijf eens per twee maanden en controleren op updates voor stuurprogramma's regelmatig.
  • Probeer niet te RAM-modules te installeren als u over het proces twijfelt. Raadpleeg uw handleiding voor instructies.