Hoe maak je een NPC uit een Ragdoll in "GMOD"

"Garry de MOD," ook bekend als "GMOD," is een 3D modeling-omgeving. Het laat de makers bouwen van interactieve werelden met scripts en pre-en-klare modellen. Een ragdoll verwijst naar een 3D-model dat handmatig kan worden gesteld. Niet-speler personages (NPC) zijn normaal gesproken niet gemaakt van ragdolls. Dit is omdat NPC's animaties moeten om visueel vertegenwoordigen hun gescripte gedrag. Tenzij u bekend bent met 3D animaties maken, moet u niet proberen om een NPC van een ragdoll, maar in plaats daarvan aanpassen GMOD van ingebouwde NPC's.

Instructies

1

De animaties maken met uw ragdoll die u nodig hebt voor uw NPC. Bijvoorbeeld, als uw NPC wandelt, moet u een animatie waarin uw ragdoll lopen maken. Download de decompiler vermeld in de sectie bronnen. De ragdoll die u wenst te gebruiken door het te openen in de decompiler decompileren. Maak een map voor de bestanden gedecompileerde ragdoll. Open de gedecompileerde ragdoll in een animatieprogramma, zoals Blender, opnemen van de animatie en bewaar het. Sla het bestand als een bestand ".smd". Plaats dit bestand in het gedecompileerde bestandsmap die u eerder hebt uitgevoerd. Open het bestand ".qc" in de gedecompileerde map. Deze lijn van code toevoegen aan het bestand:

"$includemodel"nameofyourfile.smd"

Gebruik een registrerende software-applicatie, zoals StudioMDL, hercompileren van het model in een nieuwe map.

2

Open een teksteditor.

3

Type:

lokale NPC = {naam = "Uw NPC's naam" Class = "npc_entertheclass",

Kies een naam voor uw NPC ter vervanging van "Uw NPC's naam." "Entertheclass" nu omzetten in het type van NPC klasse die u uw ragdoll wenst te worden, zoals "burger," dat is een NPC die je volgt, of "" vartigaunt,"dat is een vijand van de NPC.

4

Ga naar de volgende regel en typ:

Model = "models/modelname.mdl"

Voer de naam van het .mdl-bestand dat u in stap 1 hebt gemaakt.

5

Type "," na de naam van het bestand .mdl. Typ achter de komma: "gezondheid =" en kies een getal voor de gezondheid van de NPC.

Type: KeyValues = {citizentype = 4},

GMOD wordt geleverd met vier typen van de burger: burger, vertrapten, rebel en medic, in die volgorde genummerd. Elke komt overeen met verschillende burger gedrag. Als u niet een burger voor uw type van NPC kiest, slaat u deze lijn van code.

6

Type:

Category = categorie} lijst. ("NPC", "npc_nameofNPC", NPC) instellen

Wijzig "nameofNPC" in de naam van uw NPC. Hiermee stelt u de NPC in de lijst van NPC's in het spel.

7

Sla het bestand met de naam van uw NPC en de extensie ".lua." Sla het bestand op het bestand directory "garrysmod\autorun." Nu is uw NPC geboekt van een ragdoll.