Hoe maak je een kwadratische formule programma op een TI-84 Plus

Hoe maak je een kwadratische formule programma op een TI-84 Plus


De kwadratische formule is een gemeenschappelijke manier om te vinden waar de grafiek van een kwadratische raakt de 'x'-as. Hoewel een eenvoudige vergelijking, de kwadratische formule is lang en nummers aan te sluiten op een rekenmachine kan worden vervelend. Er is ook de mogelijkheid van ontbrekende haakjes of misplaatsen negatieve tekenen. Een effectieve manier om deze problemen te bestrijden is door het schrijven van een snelle vergelijking voor het berekenen van de getallen.

Instructies

1

Maak een nieuw programma. Op de rekenmachine, drukt u op "PRGM" gevolgd door de linker pijltoets. Een menu verschijnt met één optie, lezen "Maak nieuw." Druk op "ENTER" en een nieuw scherm zal verschijnen, het lezen van "Programma" gevolgd door "naam =." Typ de gewenste titel voor het programma en druk op "ENTER".

2

Typ het programma uit. Zeer nauwe aandacht besteden aan wat is wordt getypt, omdat een misplaatste symbolen leiden onnauwkeurige berekeningen tot zal. De zeef zal uiterlijk vertoon "programma:" gevolgd door het opschrift dat gegeven. Onder dit zal worden een dubbele punt, gevolgd door een knipperende cursor. Type het volgende, dringende "ENTER" aan het einde van elke regel. Elke "ENTER" brengt de cursor naar een nieuwe regel gestart door een dubbele punt. Zie de sectie "Tips" om te vinden van de locaties van de opdrachten die niet op het toetsenbord.

Prompt A, B, C

((-B+√((B)^2-(4AC)))/(2A)) GEHAD

((-B-√((B)^2-(4AC)))/(2A))'E

DISP "NULLEN"

DISP D

DISP E

3

Voer uw programma te testen. Druk op "PRGM" en gebruik het op en neer pijltoetsen om te wijzen op het nieuwe programma en druk op "ENTER". Te zeef zal verschijnen weergave "prgm" gevolgd door het opschrift dat gegeven. Druk nogmaals op "ENTER" en "A =?" wordt weergegeven, gevolgd door de cursor. Voor deze test, typt u "1" en druk op "ENTER". "B =?" zal verschijnen - type "0" en "Voer." Tot slot "C =?" wordt weergegeven; Typ "-1" en druk op "ENTER". De calculator verschijnt "NULLEN" aan de linkerzijde van het scherm, gevolgd door '1' "-1" en "Done" aan de rechterkant. Dit betekent dat de vergelijking "x ^ 2-1" raakt de x-as bij x = 1 en x =-1.