Hoe maak je een factuur van de klant met QuickBooks ProQuickBooks Pro is een financiƫle software-product waarmee gebruikers facturen te maken voor klanten in een eenvoudige gebruiker venster. QuickBooks gebruikt facturen voor het bijhouden van klanten die geld verschuldigd uw bedrijf voor specifieke items of banen. De facturen zijn veelzijdig genoeg aan een breed scala aan zakelijke behoeften, of uw bedrijf maakt gebruik van facturen voor rekening van banen in stappen of kosten op basis van een bepaalde baan of klant.

Instructies

1

Klik in het menu van de klant en klik op "Maken facturen."

Opmerking: U kunt ook klikken op het pictogram "Facturen" op de home page.

2

Klik op de vervolgkeuzepijl "Klant: Job" en kies de klant voor wie u een factuur maakt.

Opmerking: Als de klant niet binnen uw QuickBooks-bestand bestaat, klikt u op "Nieuw toevoegen" en vul het venster nieuwe klant. Druk op "OK" om de klant opslaan en wilt terugkeren naar het venster factuur.

3

Klik op de vervolgkeuzepijl van de "Template" om te kiezen van de factuursjabloon die u wilt gebruiken.

Opmerking: Deze stap is niet nodig als de sjabloon die u wilt gebruiken de standaardsjabloon is.

4

Tab naar de eerste regel van de gedetailleerde sectie op de factuur.

5

Klik op de vervolgkeuzepijl voor 'Item' en kies het item dat u wilt factureren op deze factuur.

Opmerking: Als het item wordt niet vermeld in uw bedrijf-bestand, klik op "Nieuwe toevoegen" en vul het nieuwe venster. Druk op "OK" om het Item opslaan en terug te keren naar het venster factuur.

HINT: Als de beschrijving van de Items voor deze factuur of klant alleen worden bewerkt moet, kunt u dit doen door simpelweg over de bestaande tekst te typen.

6

Met tab door de velden hoeveelheid en tarief en vul het juiste bedrag dat u wenst om te factureren op deze huidige factuur.

Opmerking: Het veld bedrag wordt automatisch de hoeveelheid vermenigvuldigd met het tarief berekend.

7

Blijven de "Tab"-toets gebruiken om door het raam factuur naar meer items die u wilt factureren op deze factuur toevoegen.

8

Klik op de vervolgkeuzepijl van de "klant-bericht" als u wilt toevoegen van een bericht op de factuur.

Opmerking: Als u wilt toevoegen van een nieuw bericht, klik op "Nieuwe toevoegen", vul de tekst die u wilt toevoegen en druk op "OK" om te slaan en terug te keren naar het venster factuur.

9

Als u wilt opslaan van de factuur, klik op "Opslaan en sluiten."

Als u wilt afdrukken van de factuur, klik op het pictogram 'Afdrukken' op de werkbalk.

Als u wilt e-mail de factuur, klik op de "E-mail"-pictogram op de werkbalk

Opmerking: Als u wilt afdrukken of e-mail de factuur, vergeet niet om ook klikken op de "Opslaan en sluiten" knop om dat de factuur wordt opgeslagen in QuickBooks.

Tips & waarschuwingen

  • QuickBooks kan gebruikers toevoegen nieuwe informatie zo nodig; het is echter handig als klanten en artikelen zijn ingesteld op het moment dat het QuickBooks-bedrijfsbestand is ingesteld.
  • Als u gebruik afdrukken of e-facturen op een regelmatig schema, schakel het selectievakje "Om te worden afgedrukt" of "Te worden gemaild" in de onderste linker gedeelte van het venster factuur.
  • Als u wilt afdrukken of e-mail met de batch afdrukken checkboxes, zorg ervoor dat een herinnering is ingesteld op een regelmatig geplande tijdstip. Anders, facturen zal zitten in het QuickBooks-bedrijfsbestand en klanten hen nu niet zal ontvangen.