Hoe maak je een Chat-Website 1

Online chat, VoIP, Voice-chat en videochat zijn enkele van de voorwaarden, die bewijzen dat technologie geen middel onbeproefd laat om de afstand tussen mensen. Een internet chat website houdt synchrone conferencing (ook soms asynchrone conferencing). De chat-website, of als wij het een chat room noemen, kan betrekking hebben op real-time online chat, online forums, chatten en grafische sociale omgevingen. Diverse chat kamers zijn voorzien van diverse faciliteiten zoals tekst gebaseerde chat, chatten en zelfs video-chat.

Instructies

Instructies

1

Inloggen op de web host account (zoiets als godaddy.com of znetindia.com). Ga naar de locatie van vrije toepassing (het zal in de toepassing map/link van de web host-account). De chat-script installeren door de webhost. Moet u mogelijk de indeling van de webpagina wijzigen naar huis in de chatbox; Dit kan gedaan worden door het opnieuw coderen van de Hypertext Markup Language (HTML) code of door te kiezen voor een sjabloon die een chatbox in het heeft.

2

Installeer een server-side taal zoals Active Server Pages (ASP) of Hypertext Preprocessor (PHP). Dit zijn de talen die worden gebruikt voor het maken van websites en web-based programma's codering. U kunt het doen door inschakelen of het kopen van dergelijke een web hosting plan die ondersteunt en biedt deze programmeertalen. Als u uw eigen PC gebruikt voor het hosten van de website, vervolgens moet het besturingssysteem dat u gebruikt PHP en ASP ondersteuning. De meeste van de Windows server-besturingssystemen hebben hen. Of anders, u kunt downloaden en installeren vanaf de websites verspreiden van PHP en ASP executables. Deze sites bieden ook gedetailleerde installatie en probleemoplossing van de gidsen.

3

Maak een database zoals MySql met behulp van uw webhost account paneel. Het zal worden vermeld als 'databases'. U kunt Klik op deze link en de nodige stappen om een database te maken. Vervolgens moet u de database verbinding met uw website. Houd er rekening mee dat de databasetabel velden om op te slaan uw bijnaam, de tijd en de boodschap moet hebben (hiervoor moet u wellicht aan basiskennis hebben van het maken en gebruiken van databases). Nu een gebruikersinterface moet worden gemaakt (dit kan worden gedaan door te kiezen voor een sjabloon als de webhost biedt sjablonen, of anders zul je een te maken met behulp van HTML en Cascading Style Sheets (CSS). Dit vereist twee of meer tekstvakken (voor de oprichting van tekstvakken, gebruik een programmeertaal zoals HTML). Een van hen kon worden voor het invoeren van het chatbericht en een andere voor het weergeven van de chat logboek, enz.

4

Technieken van AJAX en Javascript technieken voor het maken van client-kant scripts gebruiken Aangezien chat sites zijn gebaseerd op een server-client model, moet u scripts om de client en de server aanvragen te verwerken. Sommige computerprogramma's op het web op een webserver worden uitgevoerd en sommige programma's worden uitgevoerd door de webbrowser van de gebruiker. Eerstgenoemde wordt genoemd als serverzijde uitvoering van een computerprogramma terwijl de laatste wordt genoemd als de clientzijde uitvoering. Client-kant scripts zijn op de client-side JavaScript en VBScript-taal geschreven. Enige kennis van scripts is nodig voor het schrijven van dit, maar veel dergelijke scripts zijn al beschikbaar voor kopiëren en plakken vanuit codesharing sites. Denk er ook aan dat het script moet zitten kundig voor overdracht van chatberichten die u wilt verzenden naar de server via AJAX. Plus, het script moet de server op nieuwe berichten controleren op gezette tijden en houden de berichten toe te voegen aan chat-venster. Het script moet de tijd ook opgeven wanneer het laatste bericht is ontvangen.

5

Het server-side script maken Het moet toevoegen om de databasetabel de inkomende berichten met de bijnaam van de persoon die het met de tijdstempel op het. Het moet ook nieuwe berichten terugkeren na de opgegeven tijd in de AJAX verzoek, die is eerder gezegd.

Tips & waarschuwingen

  • Met behulp van een betaalde webhost zou minimaliseren het werk, als ze al een chatruimte-script geïnstalleerd.
  • Als je voorspellen kunt dat de chat room zal het aantrekken van een veel e-verkeer, kunt u overwegen gaan voor een webhost die kan efficiënt omgaan met de bandbreedte zonder bogging waas naar de server.
  • Het is beter te gebruiken van een bibliotheek van AJAX, want het is gemakkelijk beschikbaar om te downloaden.
  • Om schijfruimte te besparen, moet u de database altijd wissen zodra u klaar bent met de chat.