Hoe maak je een Chat-pagina

Wilt u een chat room toevoegen aan uw website, is het ongelooflijk makkelijk zolang uw webhost aan een paar basiseisen voldoet. Een van de beste dingen over de vereiste stappen is dat u hoeft te weten hoe te programmeren om het even wat. Alles wat je hoeft te doen is het downloaden van een gratis chat-script, uploaden naar uw website en u zult worden ingesteld om te gaan! Volg enkel dit stapsgewijze proces en snel hebt u uw zeer eigen chat-pagina.

Instructies

1

Download een gratis chat script vanaf het Internet. Hier vindt u een groot aantal gratis chat scripts die van zeer eenvoudig tot zeer complex, zowel in termen van setup en het gebruik variëren. U kunt een script chat aanschaffen als u wenst te doen, al is het niet nodig zijn voor een kleine website. Een voorbeeld van een gratis chat pagina script is het X7Chat script, dat op vrijwel elke webhost werkt.

2

Unzip de chat scriptbestanden met behulp van de ingebouwde Windows unzip utility. Om dit te doen, klik met de rechtermuisknop op het bestand en kies de optie Extract. U moet een kijkje nemen op de "README"-bestand dat wordt meegeleverd met het script voor details over hoe het werkt.

3

Meld u aan bij uw webhost via een FTP-verbinding met behulp van uw FTP-gebruikersnaam en wachtwoord. Zodra u verbonden bent, de chat scriptbestanden kopiëren vanaf uw computer naar uw website. Als u niet maken van de hoofdpagina van uw site de chat pagina wilt, moet u een submap op uw website eerst, zet dan de paginabestanden chat in die submap.

4

Installeer de chat pagina, indien nodig. Sommige chat-scripts niet vereist geen installatie en kunnen worden gebruikt door een browser naar het deel van uw website die de scriptbestanden bevat. Anderen, vereisen zoals X7Chat, een korte installatieproces die wordt aangegeven met de documenten die opgenomen in het downloadbestand zijn. Zodra u het script hebt geïnstalleerd, zult u het kunnen toegang hebben door uw webbrowser te wijzen naar de submap die u hebt ingesteld.

Tips & waarschuwingen

  • Als u een FTP-programma niet hebt, probeer met behulp van een gratis een zoals FileZilla of met behulp van een virtuele FTP-client die hoogstwaarschijnlijk ingebouwd in het Configuratiescherm op uw website host.