Hoe maak je een Bootable Recovery schijf 1

Hoe maak je een Bootable Recovery schijf 1


Als uw computer zal niet schoen omdat systeembestanden zijn beschadigd of harde schijf van uw computer ontbreekt, niet alles is verloren. Bootable recovery schijf in de vorm van een 3½-inch diskette bevatten de informatie die uw computer nodig heeft om op te starten zodat u toegang heeft tot uw gegevens. Computers die zal niet schoen zijn niet ongebruikelijk. De verstandig computergebruiker zal maak bootable recovery schijf van tevoren en houd ze op een veilige plaats, dus er geen reden is tot paniek wanneer de computer zal niet schoen.

Instructies

1

Plaats de diskette in het diskettestation. Plaats de installatiediskette van Windows XP in het cd-rom.

2

Klik op de \"Start\" knop. Klik op \"Run.\" Type \"format a:\" en klik vervolgens op \"OK.\"

3

Klik op \"Start,\" klikt u op \"Run.\" Type \ "< X >: \I386\" (X wordt de letter die vertegenwoordigt het cd-rom-station), en klik vervolgens op \"OK.\"

4

Klik met de rechtermuisknop op de \"Ntldr\" bestand. Klik op de \"Copy,\" \"Start\" en vervolgens \"Run.\" Type \"a:\" en klik op \"OK.\" Klik op de \"Edit\" menu, dan klik \"Paste.\"

5

Klik met de rechtermuisknop op het bestand-\"Ntdetect.com\" en klik vervolgens op \"Copy.\" klikt u op \"Start,\" vervolgens \"Run.\" Type \"a:\" en klik op \"OK.\" klikt u op de \"Edit\" menu en vervolgens klikt u op \"Paste.\"

6

Klik op \"Start\" en vervolgens \"Run.\" Type \"notepad\" en klik op \"OK.\"

7

Type:
[bootloader]
timeout = 30
Default = multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \windows
[operating systems]
multi (0) disk (0) rdisk (0) partition (1) \windows=\ "< Y >
(\"Y\"is de naam van het besturingssysteem van dat uw computer wordt uitgevoerd. For example, als u Windows XP Home Edition uitvoert, typt u \ '< Windows XP Home Edition > \' waar de Y gaat.)
Als u een SCSI-schijf hebt, typt u \"scsi (0) \" in plaats van \"multi (0). \"

8

Klik op \"File,\" klikt u vervolgens op Opslaan als \"Save \" Selecteer \"3½ diskettestation (A:) \" van de \"Save in\" drop-down menu.

9

Typ \"\"Boot.ini\ "in de \"File name\ "tekstvak. Klik op \"Save.\"

10

Schrijven-bescherm de floppy disk. Om dit te doen, zet de schijf zodanig dat het rechthoekig metalen gedeelte van de schijf is wijzen naar je voeten en het label is naar beneden. Zoek het kleine plastic lipje op de linkerbovenhoek van de schijf. Schuif het zodat een gat is geopenbaard.

Tips & waarschuwingen

  • Vanaf Windows 2000 op kan de oorspronkelijke opstartdiskette worden gebruikt om op te starten van een computer unbootable.
  • Label onmiddellijk uw schijf.