Hoe maak ik een invulbare PDF

Hoe maak ik een invulbare PDF


Het Portable Document Format, beter bekend als PDF, ontstond door Adobe Systems als een platformonafhankelijke bestandsindeling die wordt ingesloten tekst, lettertypen en afbeeldingen en componeert die elementen als een 2D-afbeelding waarmee consistente weergave van PDF-documenten. Een PDF-bestand bewerken of maken van formulieren, kan alleen worden bereikt met behulp van Adobe Acrobat tot 2008, wanneer Adobe PDF een open standaard gemaakt.

Instructies

1

Het ontwerp van uw formulier in een tekstverwerker-programma. Microsoft Word en OpenOffice zijn twee van de populairste tekstverwerkingsprogramma's. OpenOffice is een gratis alternatief voor Word. Beide hebben sjablonen die kunt u uw formulieren baseren op of u kunt ze vanaf nul.

2

Open een programma voor het bewerken van PDF. Adobe Acrobat en NitroPDF zijn twee programma's die hulpmiddelen voor het maken van vorm hebben. Ga naar het menu "Bestand" en open uw tekstverwerker-document.

3

Sleep een vak rond het gebied van het formulier (de velden) waar u wilt dat een gebruiker kan gegevens invullen. Aanpassen elk van uw formuliervelden uit het dialoogvenster dat verschijnt nadat elk veld is gemaakt. Stel de kleuren en randen, evenals handelingen die u wilt laten uitvoeren wanneer een gebruiker het formulier invult.

4

Het formulier opslaan als een PDF-bestand dat kan nu worden geopend en bewerkt in elke toepassing staat schrijven naar een PDF-bestand.