Hoe kunt u zien wat snelheid van de CPU-ventilator draait opCPU-kloksnelheid toegenomen regelmatig in de afgelopen jaren, wat betekent dat CPU's hebben de neiging om uit te voeren steeds warmer. Meer warmte is nooit een goede zaak als het gaat om de CPU's is omdat warmere hardware betekent dat er een hogere kans hebben om uw computer sterven.

Talrijke fan gebaseerde CPU koeling opties bestaan, maar effectieve Hoofdgebruikers zult willen ervoor zorgen dat ze weten hoe snel hun CPU-ventilator draait op.

Instructies

1

Ga naar de website van SpeedFan (zie bronnen) en klik op "SpeedFan 4.41" onder de sectie 'Downloaden'. SpeedFan is een applicatie waarmee u informatie over van uw systeem voltages, ventilator snelheden en temperaturen in zowel de CPU en de harde schijf. Ventilator snelheid informatie voor de CPU--samen met informatie voor elke extra fans--wordt weergegeven op het primaire tabblad in de toepassing.

2

Bezoek de website van Softpedia en moederbord Monitor downloaden (zie bronnen). Zoals SpeedFan kunt moederbord Monitor u toegang tot informatie zoals waaier vaart en temperatuur. Het is alleen compatibel met bepaalde moederbord chips, maar voor power users, het programma geeft u veel meer opties voor het aanpassen, zoals het schrijven naar de chip van de sensor en de spanning lezen van aanpassingen.

3

Downloaden van Hmonitor (zie bronnen). Hmonitor biedt vergelijkbare functionaliteit als SpeedFan en moederbord Monitor--kunt het hoofdprogramma zien uw CPU de snelheid van de ventilator en de temperatuur. Echter, het programma biedt ook compatibiliteit en aanpassingsmogelijkheden die is aanzienlijk meer gebruiksvriendelijk--Hoofdgebruikers kunnen zelfs het instellen van een alarm dat het systeem afsluiten zal als de CPU oververhit.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt ook CPU ventilator snelheden vinden als uw BIOS dat informatie. Wanneer de computer wordt opgestart om op te starten, drukt u op de bijbehorende sleutel van de "F" om het instellingenpaneel. De exacte locatie zal verschillen per hardware zal, maar het meestal in de buurt van de CPU-instellingen.
  • Als uw computer oudere hardware bevat, kan het niet goed herkend door SpeedFan. Controleer in het ondersteuningsgedeelte van de SpeedFan website om ervoor te zorgen dat uw hardware compatibel is met het programma.
  • Als de snelheid van de ventilator van CPU extreem laag is, onderzoeken de ventilator en geen verbindingen om ervoor te zorgen dat niets door geen wijzigingen de ventilator correct functioneert. Een CPU die een consistente fan mist kan snel oververhit raken en sterven.