Hoe kunt u zien wat CPU zal werken met uw moederbordIn een industrie waar de voorziene economische veroudering par voor de cursus is, vergen CPU fabrikanten vaak moederbord upgrades met de release van hun geavanceerde processors. Met zoveel nieuwe processors gestaag aankomen op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten wat zal werken met uw moederbord. Zelfs CPU's die goed in uw moederbord-aansluiting passen zou niet compatibel zijn. Weten hoe om zeker te zijn van de compatibiliteit van uw moederbord zal u helpen bepalen de best mogelijke upgrade voor uw geld.

Instructies

1

Het verkrijgen van het modelnummer voor uw moederbord. Dit is makkelijk als u een gratis programma vanaf de website CNET.com downloaden (Zie de link in de bron sectie). De toepassing is CPU-Z, waarmee u het modelnummer van uw moederbord. Dit is nodig omdat de meeste makers van PC Installeer niet vooraf software die u uw moederbord model vertellen zal. CNET test het programma om ervoor te zorgen dat het is spyware - en virus-vrij.

2

Klik op "Download nu". Als het programma klaar is met downloaden, dubbelklik op het installatiepictogram van CPU-Z. Hiermee opent u de wizard setup.

3

Klik op "Next" in het welkomstscherm van de installatiewizard. Klik op de bel om te accepteren van de overeenkomst van de CPU-Z op het volgende scherm en klik op "Volgende".

4

Als u installeren van CPU-Z en de snelkoppeling met de rest van uw programma's en snelkoppelingen wilt, klik op "Next" op de volgende twee schermen. Als dit niet het geval is, klikt u op "Bladeren" bij deze schermen en kies een alternatieve locatie voor deze items.

5

Schakel de selectievakjes in het scherm 'Ask-werkbalk' om te voorkomen dat de installatie van de Ask-werkbalk van uw browser. Als u de Ask-werkbalk, laat de ingeschakelde selectievakjes. Klik op "Next."

6

Schakel het selectievakje in het volgende venster te installeren van de CPU-Z-pictogram op het bureaublad. Klik op "Next", "Install" Klik "Finish."

7

Dubbelklik op de CPU-Z-pictogram op het bureaublad. Selecteer het tabblad "Mainboard" in het menu aan de bovenkant van het venster. Maak een notitie van de informatie in het vak met het label "Moederbord," met inbegrip van de fabrikant, modelnummer en chipset. Merk ook op van de computer merk en model.

8

Typ de naam van de fabrikant van het moederbord in een zoekmachine en ga naar haar website.

9

Websites van de andere fabrikant worden op verschillende manieren gestructureerd. Sommige bieden een zoekvenster op de home page. Als dit het geval is, typt u uw moederbord model/typenummer in dit venster en bekijkt u de resultaten om te zoeken van informatie over compatibele processor. Als dit niet het geval is, zoekt u iets in de trant van "het vinden van een product." Zodra u uw moederbord vindt, kijk voor een lijst van compatibele CPU's.

10

Als u nog geen compatibele processoren op de website van de fabrikant vinden, kan het zijn dat u een origineel materiaalfabrikant (OEM)-moederbord hebt. Met de modelnummers van uw computer en moederbord handig, van de fabrikant tech support bellen en vragen hoe naar het moederbord de processor compatibiliteit.

Tips & waarschuwingen

  • Zodra u het modelnummer van uw moederbord, kunt u overslaan van de modemfabrikant bezoeken en doen een web zoeken voor uw moederbord.
  • Niet open uw computer om te bepalen uw moederbord model tenzij absoluut noodzakelijk. Hierdoor kan de garantie teniet.