Hoe kunt u PDF-documenten tot een klein formaat

Hoe kunt u PDF-documenten tot een klein formaat


Als gevolg van betaalbaarheid en gemak, worden scanners en all-in-one printers nu vaak gebruikt in zowel de particuliere als de professionele omgevingen. Scannen is een populaire functie van all-in-one printers, zoals papierdocumenten kunnen worden geconverteerd naar een verscheidenheid van elektronische bestanden. Afhankelijk van de grootte van de oorspronkelijke vaste kopie van het document, evenals de indeling waarnaar het wordt gescand, kunnen een geconverteerde bestand vrij groot zijn. U kunt PDF-(Portable Document Format) documenten tot een klein formaat scannen door een paar stappen te volgen.

Instructies

1

Download en installeer een programma voor het schrijven van PDF. Veel van deze programma's zijn beschikbaar voor een vergoeding, maar er zijn ook gratis versies beschikbaar. Probeer PDFill, die kosteloos kan worden gedownload en is uitermate geschikt voor het omzetten van gescande documenten naar PDF.

2

Open de software die bij uw scanner of de all-in-one printer is geleverd. Programmatypes zal variëren, afhankelijk van de functies van de scanner en de fabrikant. Het proces is echter grotendeels hetzelfde. Plaats het document dat u wilt scannen naar een klein formaat op het plat bed van de printer of automatische documentinvoer, afhankelijk van het aantal pagina's.

3

Selecteer de "PDF" optie in het menu "Scannen". Als een "PDF" optie niet beschikbaar is, kiest u de optie "To File" onder het menu "Scannen" en "PDF" optie in de lijst met bestandstypen te selecteren. Dit zal lanceren een apart venster dat u toelaten zal om verschillende Scanopties aanpassen.

4

Selecteer de kleuroptie voor het document. Zodat de bestandsgrootte kleiner, kies de optie "Grijswaarden" indien mogelijk. De keuzes die betrekking hebben op kleur zal resulteren in een grotere bestandsgrootte. De laagste mogelijke resolutie kiezen in het vervolgkeuzemenu 'Oplossing'. Hoe lager de resolutie, hoe kleiner het uiteindelijke bestandsgrootte zal zijn. Houd er rekening mee dat u Herhaal stap 3 en 4, afhankelijk van de kwaliteit van het bronmateriaal wellicht, voordat u de laagste mogelijke resolutie voor het document tot stand brengen.

5

Functie "Bladeren" om te selecteren van een map waarin u de gescande PDF-bestand op te slaan. Typ een naam voor het bestand in het veld "Bestandsnaam". Houd er rekening mee dat sommige programma's wordt automatisch ingevuld in dit veld met de naam van een vooraf opgemaakte. Klik op de "Scan" knop nadat u klaar bent met de instellingen aan te passen. Als u wilt bekijken van de PDF, klik met de rechtermuisknop op de Windows "Start" knop en selecteer "Explore." Zoek de map waarin u de gescande PDF onder de sectie "Mappen" opgeslagen. Dubbelklik op het PDF-bestand om het te lanceren.