Hoe kiest u een externe harde schijf

Bergruimte van de harde schijf is altijd geweest dat een zeer belangrijk probleem voor computergebruikers. Met de huidige technologie, is verhogen van uw harde schijfruimte een zeer eenvoudige zaak geworden. U hoeft niet een graad in de informatica; iedereen kan het doen. Vaak is het zo eenvoudig als het oppakken van een externe harde schijf en aan te sluiten. Maar hoe kies je een externe harde schijf? Er zijn verschillende factoren te overwegen---vanaf het voeden van het station, aan de capaciteit van de schijf, naar gegevensoverdrachtsnelheden, naar station draagbaarheid.

Instructies

Vernauwing van uw keuzes

1

Ontdek wat voor soort havens de computers waarop u van het station gebruikmaakt hebben. Hebt u een USB (Universal Serial Bus) 1.0, uw overdrachtsnelheden zullen zeer traag, zodat u kunt uw computer upgraden naar USB 2.0. Sommige computers zijn uitgerust met FireWire, dat sneller dan USB 2.0 is, en een paar van de nieuwste computers hebben eSATA (externe Advanced Technology Attachment), die is erg snel.

2

Bepaal als u het station wilt op een laptop gebruiken. Zo ja, vergeet niet sommige externe harde schijven vereisen een externe stroombron, en die niet zal trekken macht van uw laptopbatterij, verminderen de tijd die je werken kunt voordat een aanvulling nodig. Als u het station op een desktop gebruikt, is dit niet een probleem.

3

Beslissen welk type bestanden u zal worden op te slaan op uw externe schijf. Videobestanden nemen veel ruimte; een DVD-film maakt gebruik van ongeveer 4 GB. U kunt echter 1-terabyte aandrijving voor onder 130 dollar, die ongeveer 250 speelfilms DVD-kwaliteit houden zal.

4

Beslis zelf hoe snel u zitten kundig voor opslaan en ophalen van uw bestanden. Dit is belangrijk als u opslaan en overbrengen van zeer grote bestanden, zoals videobestanden; u kunt overwegen de aankoop van een FireWire of eSATA schijf waarop overdrachtstijden aanzienlijk zal verminderen. De meeste desktopcomputers kunnen worden opgewaardeerd tot beide poorttype met een eenvoudige interfacekaart die kan worden gekocht voor minder dan $30.

5

Kies of u wilt uw gegevens delen met vrienden of vennoten. Als dit een belangrijke overweging is, moet u uw keuze van externe harde schijven naar USB alleen beperken. Alle moderne computers hebben USB-poorten, zodat u geen compatibiliteitsproblemen moet hebben. Alles wat je hoeft te doen is het station aansluit op een andere computer, en uw gegevens onmiddellijk toegankelijk zal zijn.

Tips & waarschuwingen

  • Externe harde schijven kunnen worden gevonden op uw lokale kantoor aanbod slaan, computerwinkel of online. Kleinere 150 GB harde schijven kunnen online worden gevonden voor minder dan $60 (zie bronnen), overwegende dat de schijven 10 keer groter kunnen worden gevonden voor onder $150. Bij aankoop van een externe harde schijf, overwegen kunt u de grootste aankoop van uw budget kunt omdat uw kosten per gigabyte opslagruimte dramatisch daalt.