Hoe kan ik een Running hoofd invoegen in Microsoft Word

Een running hoofd is een korte beschrijving van de tekst die wordt weergegeven, bleke grijs, langs de bovenkant van elke pagina in uw document. Microsoft Word heeft een functie van de koptekst die biedt u een snelle en gemakkelijke manier een running hoofd aan uw document toevoegen. Geen running hoofd ingevoegd in een Microsoft Word-document is ooit permanente--Dubbelklik op het te allen tijde om de tekst te bewerken. Verwijzen naar uw academische stijlgids, indien van toepassing, om ervoor te zorgen dat uw papier een running hoofd vereist.

Instructies

1

Open uw Word-document, en klik op het tabblad 'Invoegen' in de werkbalk van het programma, die horizontaal langs de bovenkant van het scherm loopt.

2

Klik op het pictogram van de "Paginanummer" in de sectie "Koptekst en voettekst". Selecteer "Bovenkant van pagina" en vervolgens "duidelijke nummer 1'

3

Typ uw running hoofd-tekst in hoofdletters aan de linkerkant van het paginanummer. Een running hoofd is doorgaans een verkorte versie van de volledige titel van uw document--verwijzen naar de richtsnoeren voor uw specifieke citaat-stijl, zoals American Psychological Association of APA, voor regels op wat moet worden opgenomen in de running hoofd.

4

Klik op het pictogram van de "Invoegen tabblad Uitlijning", gelegen in de "Positie"-gedeelte van het tabblad "Design", dat automatisch wordt geopend wanneer u het hoofd lopen typt. Klik op de cirkel naast "Right" en vervolgens op "OK". Hierdoor is het paginanummer te verplaatsen in de rechter bovenhoek van de pagina, maar blijft je hoofd lopen aan de linkerkant van de pagina.

5

Klik op "Close koptekst en voettekst" om te slaan de running hoofd en terug te keren naar de hoofdtekst van uw document.

Tips & waarschuwingen

  • Als u wilt dat de eerste pagina van uw hoofd lopen anders dan de rest van het document, dubbelklik op de koptekst op de eerste pagina en vink het vakje naast 'Verschillende eerste pagina' in de knoppenbalk.