Hoe kan ik converteren AVI naar DVD?

AVI (de afkorting van Audio Video Interleave) is geïntroduceerd in 1992, en is een van de meest voorkomende video formaten op het Internet. Peer-to-peer file sharing netwerken bevatten een groot aantal AVI-bestanden. AVI is ook de standaardnotatie voor vastleggen voor bepaalde digitale opname-apparaten, mobiele telefoons en digitale camera's. Het converteren van uw AVI-bestand af te spelen op een DVD is niet moeilijk, maar het vereist een speciale conversiesoftware.

AVI naar DVD voor Windows

Momenteel zijn de twee meest populaire opties voor het omzetten van AVI naar DVD van Roxio Creator 2010 softwaresuite en Nero 9 softwaresuite. De huidige versies van hun software suites garandeert vergelijking met Apple's iLife-software met extra functionaliteit zoals DVD menu creatie, videobewerking, conversie van bestandsindeling (met inbegrip van .avi) en het toevoegen van extra audiobewerking beschikt. Beide suites software converteert uw .avi bestanden en hen op een afspeelbare DVD-schijf branden.

Vanaf September 2009 biedt Nero 9 een gratis 15-dagen volledig functionele proefversie dat kunt u downloaden van hun website. Roxio Creator 2010 heeft momenteel geen een trial versie beschikbaar; echter, bieden ze uitstekende video's en tutorials op hun website potentiële kopers een overzicht te geven van de werking van de programma's. Net als bij elke aankoop van software, is het een goed idee om te lezen beoordelingen van zowel vóór de aankoop.

Ingang van dit schrijven (2009), Roxio Creator 2010 verkoopt voor $99.99 en Nero 9 verkoopt voor $89,99 voor de fysieke versies. Beide bedrijven bieden ook downloadbare versies die 20,00 dollar goedkoper dan de doos ingesteld en de verzendkosten elimineert.

AVI naar DVD voor Macintosh

Mac OS X biedt twee verschillende populaire opties voor het omzetten van AVI naar DVD.

De eerste is Roxio Toast, dat een verkleinde versie van Roxio Creator 2010 is. Roxio Toast 10/Toast Pro zijn gebaseerd op een vergelijkbare core als Roxio Creator 2010 branden CD/DVD, maar geen van de extra functionaliteit van een suite van de volledige software zoals het maken van volledig aangepaste DVD-menu's en videobewerking. Roxio Toast biedt een beperkte selectie van ingebouwde DVD menusjablonen die kunt u kiezen.

De andere optie voor het branden van AVI naar DVD is met iDVD, dat deel van Apple's iLife, het pakket gebundeld met elke Macintosh uitmaakt. Echter niet alle AVI-bestanden worden gemaakt op dezelfde manier en iDVD ondersteunt geen zoveel soorten .avi compressoren evenals van Toast. iDVD ontbreekt ook aangepaste opties voor het converteren van uw AVI naar DVD zoals hoogte-/ breedteverhouding wijzigen, frame rate controle en correcte codering zoals Toast doet.

Roxio Toast verkoopt voor $99.99 met ingang van September 2009 en Roxio Toast Pro verkoopt voor $149.99. Beide producten bieden momenteel een $20,00 post-in aftrek. Er is een downloadbare versie van elk, beschikbaar, maar de kosten is hetzelfde. iDVD maakt deel uit van iLife ' 09, het softwarepakket en wordt geleverd met alle nieuwe Apple Macintosh of is beschikbaar via de Apple Store voor $79,00.

Waarschuwingen

Diverse verschillende codecs (software video compressoren), zoals DIVX of Flip video, worden gebruikt voor AVI-bestanden maken. Afhankelijk van welk type van codec werd gebruikt om uw AVI-bestand te maken, moet u wellicht extra software om te zetten naar behoren te downloaden. Alle drie programma's van Roxio en Nero zal u vertellen welke video codecs die u nodig hebt, maar Apple-iDVD niet.

Er zijn verschillende goedkoper shareware programma's voor beide besturingssystemen naar AVI converteren naar DVD, maar ze zijn niet zo functioneel en werken niet zo betrouwbaar als de programma's in dit artikel besproken.