Hoe IR om opdrachten te verzenden vanaf een PC

Sommige computers hebben de mogelijkheid om te communiceren met behulp van infrarood (IR)-technologie. Zodra een computer een geïnstalleerde en ingeschakelde IR-poort heeft, kan niet communiceren met een ander apparaat dat ook een IR-poort heeft. Mobiele telefoons, camera's en pocket pc's zijn voorbeelden van apparaten die met een IR-computer kunnen communiceren. Voor de mededeling aan het optreden, moet de IR-poort van beide apparaten tegenover elkaar zoals IR communicatie vindt plaats via de lijn van het zicht.

Instructies

IR inschakelen

1

Klik op "Start", vervolgens "Control Panel".

2

Klik op "Systeem en onderhoud," dan "Apparaatbeheer".

3

Dubbelklik op "Infrarood apparaten" uit de lijst. Klik met de rechtermuisknop op het infraroodapparaat en vervolgens op "Enable" in de pop-uplijst.

IR-opdrachten verzenden

4

Klik op "Start", vervolgens "Control Panel".

5

Klik op 'Hardware en geluid' en "Infrared." Klik op het selectievakje in naast "Anderen mogen verzenden bestanden op mijn computer via infraroodcommunicatie" op de algemene tab. Klik op het tabblad "Image Transfer" klik vervolgens op het selectievakje naast "Toestaan digitale camera's gebruik van de infrarood beelden direct naar mijn computer overzet."

6

Wijs de IR-poort van het apparaat naar de IR-poort van de computer. Infrarood verschijnt een pictogram in het systeemvak van de taakbalk zodra de computer en het apparaat een verbinding tot stand brengen.

7

Dubbelklik op het pictogram "Infrared", en navigeer naar het bestand dat u wilt verzenden en klik op de knop "Verzenden". Het ontvangende apparaat, krijgt de gebruiker de mogelijkheid wilt accepteren of weigeren van het bestand.

Tips & waarschuwingen

  • U moet zich aanmelden bij Windows als administrator om het infraroodapparaat.