Hoe installeer ik Linux op een aandrijving van de flits

Linux is een veelzijdig besturingssysteem gebruikt in een breed scala van elektronische apparaten, van handheld PDA's met krachtige webservers. De OS is opgebouwd rond een kern-kernel, op de top van die modules zijn geïnstalleerd om uit te breiden de functionaliteit; Zo kunnen ontwikkelaars aanpassen van installaties (ook bekend als "aroma's") beter aan specifieke behoeften. Één dergelijke aroma van Linux is "Pen Drive Linux," een versie ontworpen om de gebruiker te starten in het besturingssysteem vanaf een flash drive.

Instructies

1

Download het installatieprogramma van de "Pen Drive Linux". Sla het bestand op een toegankelijke locatie, zoals het bureaublad.

2

Dubbelklik op het installatieprogramma; het programma zal Maak een nieuwe map op dezelfde locatie met het label "U904p" en beginnen zelf sommige bestanden uitpakken.

3

Download een kopie van de ISO van Ubuntu 9.04. Sla het ISO-bestand naar de map "U904p".

4

Sluit uw flashstation in een beschikbare USB-poort. Open de map "U904p" en dubbelklik op het bestand met de naam "U904.bat." Dit zal het activeren van een script dat zal de nodige bestanden naar uw USB-drive kopiëren; Volg de onscreen instructies wanneer daarom wordt gevraagd.

5

Start uw computer opnieuw op en houd de BIOS configuratie-toets ingedrukt. Bekijk het menu en selecteert u de optie voor het configureren van welk apparaat de computer proberen zal te booten eerste; "USB" selecteren in de lijst met apparaten. Sla uw wijzigingen op en verlaat het BIOS menu.

6

Herstarten uw computer; het zou nu moeten starten vanaf het Linux-systeem op uw flash-drive geïnstalleerd. Volg de instructies op het scherm om uw nieuwe installatie te configureren.

Tips & waarschuwingen

  • De meeste computers gebruiken een van de volgende handelingen voor hun BIOS configuratiesleutels: F1, F2, DEL, ESC of F10. Bent u niet in staat om te bepalen welke toets u moet gebruiken, onderzoeken de informatie weergegeven op het scherm onmiddellijk nadat u de computer opstart.
  • Er zijn vele verschillende verscheidenheden van Linux, afgestemd op specifieke behoeften, filosofieën en voorkeuren. Deze procedure zal een versie bekend als Ubuntu 9.04; meer informatie over Ubuntu, door de koppeling te vinden in de sectie bronnen hieronder te raadplegen.
  • Om te booten terug in Windows, de computer afsluiten en verwijderen van de flash drive; het systeem zal automatisch zoeken naar het volgende apparaat voor schoen vanuit, dat de harde moet schijf met uw Windows-installatie.
  • Deze installatie is bekend als een "permanente installatie," wat betekent dat eventuele wijzigingen aan het systeem zijn opgeslagen tussen sessies; buitensporige schrijfactiviteiten kan verkorten levensduur van de flash drive.