Hoe installeer ik een SD-geheugenkaart

Veilige digitale, of SD, is een indeling die wordt gebruikt voor flash geheugenkaarten. Deze kaarten blijven gegevens behouden wanneer ze zijn losgekoppeld van de bron van hun macht, waardoor ze ideaal zijn voor opslag in apparaten zoals digitale camera's, computers, mobiele telefoons en GPS navigators. De eerste indeling, SD-kaarten, hebben 2 gigabytes of GB, maximale capaciteit maar nieuwere SD-standaarden zoals SDHC en SDXC veel meer gegevens bevatten. Als uw apparaat is "SDHC-compatibele" of "SDXC-compatibel", kunt u deze kaarten in plaats van SD-kaarten meer gegevens op te slaan.

Instructies

1

Zorg ervoor dat uw apparaat beschikt over compatibiliteit van SD-kaart. Deze informatie moet worden in de handleiding, die ook de capaciteit van de kaart geaccepteerd in uw apparaat wordt vermeld.

2

Bepalen of het apparaat gebruikmaakt van standaard-formaat SD-kaarten, MicroSD-kaarten of MiniSD-kaarten; deze drie kaarten zijn verschillende formaten, zodat u zal niet zitten kundig voor het passen van een SD-kaart op een MicroSD-sleuf. Als u wilt een MicroSD of MiniSD kaart aansluit op de grotere SD-kaartsleuf, moet u een adapter gebruiken.

3

SD-sleuf van uw apparaat te vinden. De handleiding geeft de locatie van de sleuf.

4

Line-up van de kaart met de sleuf zodat de gouden pinnen zijn face down, met de kaart label gezicht-omhoog. Het kaartje heeft ene ingekeepte kant, die eerst in het apparaat gaat. Druk op de kaart in het apparaat totdat het klikt en snaps in.

5

Verwijder de kaart door het in het apparaat op te drukken totdat het klikken opnieuw, de vergrendeling. De kaart moet pop uit genoeg voor je te grijpen en trek hem uit het apparaat.