Hoe installeer ik een Maxtor harde schijf

Hoe installeer ik een Maxtor harde schijf


Seagate, die Maxtor in 2006 gekocht, is een toonaangevende fabrikant van harde schijven en andere opslagapparaten. Ze maken een breed scala aan interne en externe harde schijven die in verschillende groottes, snelheden en prijs-punten komen. Het is belangrijk dat u bij het installeren van een Seagate schijf om te voorkomen dat een elektrostatische ontlading van beschadigen of vernietigen van uw drive elektrisch zijn geaard. Uw drive installatie duurt slechts een paar minuten.

Instructies

1

Zet uw aarding polsband en steek de metalen stekker in een geaard oppervlak. Dit voorkomt elektrostatische ontlading.

2

Koppel alle kabels of stekkers die kunnen worden aangesloten op uw computer. Leg de toren op een vlakke, goed verlichte oppervlak. Draai de schroeven aan de achterzijde van het geval waarin het zijpaneel op. Verwijder het zijpaneel van de zaak.

3

Bepalen welk type van verbinding gebruikmaakt van uw schijf. IDE kabels zijn plat, lint-achtige kabels die ongeveer 3 tot 4 inch in lengte. SATA kabels zijn kleiner, platte kabels die zijn ongeveer de helft een duim in breedte.

4

IDE-stations moeten de juiste jumper configuratie voordat ze worden geplaatst. Zoek de jumper baai op de vaste schijf. De ligging van station naar station varieert, dus Raadpleeg uw handleiding voor meer informatie. Stel de jumper op "Master" of "kabel selecteren (CS)" als dit het enige station in uw IDE "Station Chain." Als er een ander station dat al is geconfigureerd voor de "Meester" drive, zet uw nieuwe schijf op de jumperinstelling "Slave".

5

Zodra de jumperinstelling voltooid is, sluit u de IDE kabel en molex power connector van uw voeding aan de achterzijde van het station. Sluit het andere uiteinde van de IDE-kabel op de juiste poort op uw moederbord. Monteer de vaste schijf in de harde schijf bay binnenkant van uw zaak. Zorg niet overdreven draai de schroeven, als dit schade aan uw station veroorzaken kan.

6

SATA-schijven vereisen niet eventuele jumperinstellingen. Rijpaard naar de toer naar de harde schijf bay binnenkant van uw zaak, om ervoor te zorgen niet te overdreven draai de schroeven. De SATA-kabel en de SATA-voedingsconnector van de voeding van uw verbinding te maken met de achterzijde van het station. Sluit de SATA-datakabel op het moederbord.

7

Vervangen van het zijpaneel van uw zaak en herstart je PC.