Hoe installeer ik een Computer-Router

Hoe installeer ik een Computer-Router


Routers netwerken voor woningen en bedrijven gemakkelijker maken. Zij bieden de snelheid, het bereik en de mobiliteit moet u een krachtig netwerk maken. Hoewel bekabelde routers meerdere gebruikers rechtstreeks aansluiten op hen als een Internet-hub kunnen, bieden draadloze routers gebruiker mobiliteit zonder de noodzaak om te worden aangesloten op de router. Veel gebruikers vertrouwen op routers in netwerken voor online gaming, afdrukken en delen van bestanden of voor het maken van lokale hotspots.

Instructies

1

Kies een locatie die dicht bij de router maar niet te ver weg van een stopcontact. Het gebied moet goed geventileerde te voorkomen oververhitting.

2

Voer een ethernet-kabel uit de "LAN"-poort op uw router op de 'LAN'-poort van uw modem. Als u van DSL gebruikmaakt, sluit u de ISDN-kabel van de poort op uw DSL-modem aan de ISDN-poort op uw router.

3

Sluit de voedingsadapter aan op de router en steek de transformator in de muur. Macht op zowel de router en uw computer.

4

Mac-adres van uw router access zullen de standaard geprogrammeerd in het door de fabrikant (bijvoorbeeld http://192.168.123.254). Typ dit in de adresbalk van uw browser en druk op Enter. Als u niet hebben de handleiding en moet uw router's kopen IP-adres, bezoek de ondersteuningswebsite van de fabrikant om het te vinden.

5

Voer het Setup-menu door te klikken op de "Setup"-pictogram in het hoofdmenu. Hier voegt u eventuele beveiligingsfuncties (bijvoorbeeld wachtwoord authenticatie) voordat het finaliseren van de verbinding.

Tips & waarschuwingen

  • Als uw router is draadloos, beschermen met een wachtwoord om te voorkomen dat ongewenste gebruikers toegang krijgen tot uw verbinding en vertragen.