Hoe ik een achtergrond in GIMP verlichten?

De GIMP editor fotovoorzieningen een werkbalk gevuld met opties vergelijkbaar met degene die u zou vinden in een programma zoals MS Paint. Elke knop op de werkbalk kunt u het aanpassen van een ander aspect van de afbeelding dat u bezig bent. Een knop kan bijvoorbeeld een ""-vervagingseffect toevoegt aan de afbeelding terwijl een ander kan de afbeelding verscherpen. É㠩 n optie ook kunt u bepaalde lagen van een afbeelding lichter door te vergroten en de doorzichtigheid ervan te verminderen.

Instructies

1

Het afbeeldingsbestand dat u aan het bewerken zijn geweest in GIMP geopend door te dubbelklikken op het pictogram.

2

Klik met de linkermuisknop op de laag "Background" van uw afbeelding van de werkbalk aan de rechterkant van het scherm. Dit zal alleen de "Background" laag van de afbeelding selecteren. Wijzigingen die u aanbrengt zal van kracht op alleen deze laag en andere niemand.

3

Klik op de "Dekking" horizontale schuif zandbank knop. Het huidige niveau van dekking wordt vermeld aan de rechterkant van deze knop, gemeten op een schaal van 1 tot 100%.

4

Sleep de knop van de "Dekking" naar links om de achtergrond van de afbeelding lichter. De wijzigingen zullen van kracht onmiddellijk, zodat u kunt zien van het huidige niveau als u de bar schuiven. Wanneer u tevreden met de wijzigingen bent, wordt de "Dekking" loslaat. Klik "Opslaan" om uw aanpassingen opslaan in het bestand, ervoor te zorgen dat u niet hen verliezen.