Hoe horizontale & verticale Percentages berekenen

Hoe horizontale & verticale Percentages berekenen


Bij het uitvoeren van grafische ontwerp met verhoudingen, is het belangrijk om te weten hoe je de percentages van de X- en Y-assen. Het referentiepunt--uw uitgangspunt bij het uitzetten van een coördinaat--"0,0" of "nul" is in het coördinaat vlak voor het scherm, of van een afbeelding. De waarde van X toeneemt naarmate u rechtdoor te gaan en de waarde van Y toeneemt naarmate je naar beneden, vanaf de bovenkant verlaten van het scherm.

Instructies

1

Bereken de oppervlakte scherm (resolutie) dat u met werkt. Zonder deze waarde zult u volledig verloren. Als u werken met het volledige scherm wilt, zal u alleen wilt weten van de beeldschermresolutie. Anders, neem nota van de resolutie van de opgegeven werkruimte.

2

De X- en Y-waarden delen door 100. Als u werkt met een 1024 bij 768 gebied, bijvoorbeeld, uw resultaten zullen 10,24 door 7.68. Dit is 1 procent van het coördinaat vlak.

3

Vermenigvuldig de bijbehorende resultaten met het percentage. Gezien het voorgaande voorbeeld, als je gewoon wilt vinden van 10 procent voor X, vermenigvuldigen 10,24 door 10, waardoor u 102,4. Als u uitzetten een punt op 10 procent van de schermresolutie wilt, vermenigvuldigt u u beide waarden met 10, waardoor u 102,4 door 76,8 met behulp van het voorbeeld.

Tips & waarschuwingen

  • Een veel eenvoudigere manier van de dezelfde bewerking is vermenigvuldigd met de overeenkomstige resolutiewaarde met de decimale waarde van het percentage. Vinden van 8 procent van 1280 kan bijvoorbeeld worden gedaan door te vermenigvuldigen met 1280 0.08.
  • Houd er altijd rekening mee dat in een resolutie, de eerste waarde de X-waarde is en de tweede waarde de Y-waarde is. Het enige verschil tussen een berekening in een resolutie en een berekening op een standaard coördinaat vliegtuig is dat de waarde toeneemt naarmate je naar beneden de Y-as. In een standaard coördinaat vliegtuig, zou de waarde van Y normaal stijgen aangezien u omhoog gaan.