Hoe het optimaliseren van Avira

Computers voortdurend gegevens verzenden en ontvangen terwijl verbonden met het Internet, die de mogelijkheid van schadelijke computerprogramma's zoals virussen, wormen en andere malware ontmoeting introduceert. Computer malware kan leiden tot tal van computerproblemen, zoals browser crashen, wijzigingen in systeeminstellingen, pop-ups en beschadiging van gegevens. Avira AntiVir is een populaire anti-virus programma dat actief gebruikers tegen virussen beschermt. Gebruikers kunnen update Avira AntiVir en wijzigen van de basisinstellingen voor het optimaliseren van bescherming.

Instructies

1

Zoek het Avira AntiVir-pictogram in het systeemvak in de rechter benedenhoek van het computerscherm van uw. (Het kijkt als een witte paraplu op een rode achtergrond.)

2

Met de rechtermuisknop op het pictogram en klik op "Start AntiVir."

3

Te controleren om er zeker van dat "AntiVir Guard" heeft een status van "Activated." Als dit niet het geval is, klikt u op "Activeren."

4

Klik op de "Update" menu aan de bovenkant van het venster AntiVir en kies vervolgens "Start... op de productupdate" in de drop-down lijst. Wachten op de update te voltooien. Kunnen er geen update beschikbaar buiten uw huidige versie.

5

Klik op "Start Update" naast "Laatste Update" op de belangrijkste Avira venster en wachten op de update te voltooien.

6

Klik op "Extra's," "Configuratie," "Update" en klik "Activate" onder "Automatische updates" als het niet al is geselecteerd.

7

Dubbelklik op 'Generaal'. Klik vervolgens op "Bedreiging categorie├źn," 'Selecteer alles' en 'Toepassen'.

Tips & waarschuwingen

  • Avira raadt dat gebruikers volledige systeemscans voor virussen regelmatig uitvoeren.
  • Klik op "Scan systeem nu" wanneer de Avira venster is geopend om te voeren een volledige systeemscan.
  • U kunt downloaden en gebruiken de meest elementaire versie van Avira AntiVir gratis (zie bronnen).