Hoe gebruik YouSendIt op een Mac

YouSendIt.com is een online service voor het verzenden en ontvangen van bestanden die te groot zijn voor e-mailbijlagen. In plaats van een bestand toevoegen aan een e-mail, biedt YouSendIt een downloadlink naar de ontvanger, die vervolgens kan worden opgeslagen in zijn of haar computer. Hoewel vooral een Windows-programma, biedt YouSendIt service voor gebruikers van Mac OS X versie 10.4.11 of hoger met behulp van de Web-browser van de Safari 3, 4 of 5. U kunt ook Mozilla's Firefox-browser; echter vanaf juni 2011, YouSendIt is nog het testen van Firefox 4, zodat u Firefox 2 of 3 gebruiken moet.

Instructies

1

Open een nieuw Finder-venster en klik op "Programma's." Schuif omlaag in de lijst en dubbelklik op "Safari" of "Firefox" to start uw webbrowser.

2

Open een nieuw tabblad of venster en bezoek YouSendIt.com. Klik op de "Sign Up" knop in de rechterbovenhoek van het venster en kies een plan, met inbegrip van een "Vrije" YouSendIt "Lite" optie. Klik op de "Sign Up" of "Koop nu" knop onder het plan u wilt en de vereiste gegevens in te vullen. Gratis gebruikers nodig hun e-mail, volledige naam en een wachtwoord. Volg de aanwijzingen op het scherm wordt gevraagd en klik op "Verzenden" om uw YouSendIt account definitief te maken.

3

Meld u aan bij YouSendIt met uw e-mailadres en wachtwoord en wachten om te worden overgeheveld naar het standaardscherm 'Verzenden'. Voer een e-mailadres, een onderwerp en een bericht in de juiste velden.

4

Klik op de knop 'Selecteer bestand' om een pop-Finder-venster te openen. Blader op uw computer voor het gewenste bestand dat u wilt verzenden (gratis gebruikers hebben een maximum van 50MB) en klik 'Open' om terug te keren naar YouSendIt.com.

5

Kies de vervaldatum van een bestand, indien van toepassing, en eventuele andere extra opties selecteren in het deelvenster "Pay-Per-Use" indien nodig. Klik op de "Send It" knop aan de onderkant van het scherm te uploaden van uw bestand en YouSendIt om e-mail van een downloadlink naar uw ontvanger.