Hoe een Windows harde schijf klonenKlonen van een harde schijf duurt niet correct. De beste methode is het gebruik van software die de gegevens per sector kopieert. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe harde schijf bevat een exacte kopie van de bron harde aandrijving, ongeacht het oorspronkelijke besturingssysteem. Klonen van een harde schijf is een uitstekende manier om te houden van een back-up van belangrijke gegevens in het geval van de oorspronkelijke harde schijf gaan slecht. Als een expert ter zake, heb ik verschillende harde schijven, zowel met als zonder Windows gekloond.

Instructies

1

Beide stations zijn aangesloten op dezelfde computer. Het nieuwe station kunnen externe of interne.

2

Booten naar een schijf klonen van programma's zoals vlotheid, Clonezilla of Kleo. Dit wordt bereikt door de invoering van de programma-CD in het schijfstation voordat de computer opnieuw wordt opgestart. Als de computer niet vanaf de CD opstart, die u moet bewerken van de BIOS-instellingen om de Disk Station bootdiskette vóór de harde schijf te maken.

3

Selecteer de oorspronkelijke harde schijf als de bron. Dit station bevat het besturingssysteem, zoals Microsoft Windows.

4

Selecteer de nieuwe harde schijf als de bestemming. Dit station moet leeg zijn. Als er geen lege, wist de schijf klonen van software als onderdeel van het kopieerproces.

5

De klonen taak voltooien door te klikken op 'Toepassen'. Dit begint het kopieerproces en kan enige tijd duren, afhankelijk van de hoeveelheid gegevens die wordt gekopieerd. Nadat het klonen voltooid is, kan een van de vaste schijven van de computer worden verwijderd.

Tips & waarschuwingen

  • Schijf klonen van software werkt door het kopiëren van de gegevens per sector. Alle gegevens exemplaren naar de nieuwe harde schijf en werkt in plaats van de oorspronkelijke harde schijf. Dit is een uitstekende manier om een volledige back-up van een computersysteem. Dit werkt met Windows, Linux, Mac en een ander besturingssysteem voor thuiscomputers en servers.
  • Als u de tweede harde schijf aansluiten, mogelijk openen van de computerbehuizing. Zorg dat u afsluiten van de computer en kwijting statische elektriciteit uit uw lichaam door het aanraken van iets metalen alvorens de zaak te openen.