Hoe een Printer delen met een D-Link Router

Hoe een Printer delen met een D-Link Router


Een printer delen via een netwerk is eenvoudig te installeren. Computergebruikers die hebben zijn gebonden aan alleen met behulp van een printer met een directe kabelverbinding vindt het bevrijdend om documenten rechtstreeks naar de printer verzenden vanaf een computer met een adres op het particuliere netwerk. Gebruikers zullen moeten ervoor zorgen dat de netwerkverbinding tussen de computers actief blijft. Als een verbinding niet wordt gehandhaafd, zal dan de andere computers niet zitten kundig gebruik van de gedeelde printer.

Instructies

1

Instellen van de printer volgens de instructies van de fabrikant en deze aansluiten op een van de computers. Dit zal de hostcomputer.

2

"Delen" op de printer door met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer inschakelen. Hierdoor kunnen andere gebruikers op het netwerk naar de printer wordt weergegeven.

3

Maak een unieke computernaam voor elke computer. Controleer of dat beide computers delen dezelfde werkgroepnaam. De netwerkprotocollen moet deze informatie voor de communicatie tussen de apparaten. Deze gegevens invoeren door in te gaan op de "Configuratiescherm" "Systeem en beveiliging."

4

Verbinding maken met de host-computer met behulp van de netwerkkabels in een lege poort aan de achterzijde van de D-Link router.

5

De D-Link router instellen door het uitvoeren van de installatie-CD in het cd-rom-station van de hostcomputer en te selecteren de "Setup Wizard". De wizard zal de protocollen die het netwerk zullen moeten oprichten. De installatiewizard wordt uitgevoerd totdat volledige en een computer opnieuw opstart kan het nodig zijn.

6

Sluit de tweede computer op een poort van de router. De router de computer automatisch herkennen vanwege de gedeelde werkgroepnaam.

7

Een printer aan de tweede computer toevoegen door te selecteren de "Wizard Printer toevoegen" onder "apparaten en Printers.

8

Selecteer "Voeg een netwerkprinter" wanneer daarom wordt gevraagd door de wizard. Zoeken naar de naam van de werkgroep van het netwerk en vervolgens de naam van de host-computer. Een lijst met apparaten die zijn aangesloten op de hostcomputer wordt weergegeven wanneer deze is geselecteerd. Selecteer de printer die is gekoppeld aan deze computer.

9

De verbinding testen door een testpagina afdrukken.