Hoe een PC harde schijf klonen

Hoe een PC harde schijf klonen


Een één master-computer de harde schijf klonen een aanzienlijke hoeveelheid tijd kunt besparen bij het aanvankelijk het opzetten van een institutionele computeromgeving met veel identieke machines, zoals een kantoor of een computerlaboratorium van de Universiteit. Aangezien de softwarevereisten voor alle machines identiek zijn, is er niet nodig om handmatig opnieuw installeren van het besturingssysteem op elk. Een master-installatie kan worden gerepliceerd naar de andere systemen met harde schijf klonen van software zoals Norton Ghost of Clonezilla in een fractie van de tijd.

Instructies

1

Normaal gesproken het besturingssysteem installeren op de eerste computer volgens de instructies van het besturingssysteem. De exacte procedure is afhankelijk van de specifieke besturingssysteem, maar meestal gaat om booten vanaf een Installatiecd of DVD en beantwoorden van vragen van de basisconfiguratie zoals welke taal en tijdzone moeten worden gebruikt.

2

Download en brand een opstartbare CD van Clonezilla Live. Clonezilla is een gratis, open-source programma dat kopieën van de inhoud van één harde schijf naar de andere. Het kan worden gedownload van de website van Clonezilla. Gebruik gratis CD authoring software zoals InfraRecorder voor Windows en K3B voor Linux om de gedownloade beeld naar een CD te branden.

3

De master-computer uitgeschakeld. Open de gevallen van zowel de master-computer en een van de doelcomputers. Schroef de doelmachine harde schijf en koppel haar gegevens en power kabels los. De doelgroep harde schijf verbinden met de mastercomputer voedingskabel levering en gegevens. Het is niet nodig om schroef in de zaak mounts, maar zorg ervoor dat het stoelt op het geval frame en niet op eventuele elektronische onderdelen.

4

De master machine inschakelen met de Clonezilla Live CD van de laars in het station. Afhankelijk van de exacte hardware van uw machine wellicht u de BIOS-instellingen invoeren en configureren om op te starten vanaf de CD in plaats van vanaf de harde schijf. BIOS-instellingen geschiedt meestal met de toets Delete of F1 onmiddellijk ingeschakeld en voordat het besturingssysteem begint te laden. Volg de instructies op het scherm om aan te geven dat de machine vanaf de CD in plaats van vanaf de harde schijf opstarten moet. Ook moet u wellicht configureren van het BIOS om te herkennen van de harde schijf van doel als autodetect niet beschikbaar is op uw computer. Modernste machines hebben een "autodetect" optie in de instellingen van de harde schijf. Dit toelaten indien beschikbaar. Als niet, handmatig de juiste waarden in de vakken voor invoeren "cilinders," "sectoren", en "hoofden" door de overeenkomstige waarden van het etiket op de harde schijf te kopiëren.

5

Selecteer "Clonezilla Live, standaardinstellingen" in het opstartmenu. Clonezilla heeft veel aanpassingsopties die niet noodzakelijk zijn voor het eenvoudige disk-to-disk klonen. Clonezilla zal prompt u voor uw gewenste taal en toetsenbordindeling tijdens het opstarten; als onzeker, zal de standaardinstellingen werken goed voor de meeste gebruikers.

6

Selecteer "device-apparaat" in het hoofdmenu van Clonezilla. Clonezilla heeft twee modi, "apparaat-beeld" en "device-apparaat." Apparaat-beeld creëert een "image file" op een schijf met alle informatie op een schijf. Device-apparaat kopieert eenvoudig de inhoud van een fysiek apparaat naar het andere, dat is wat we willen doen.

7

Stel de schijf klonen van opties. "Beginner kiezen" wanneer gevraagd, die redelijk automatisch standaardwaarden ingesteld voor de meeste instellingen en is geschikt voor bijna alle scenario's. Kies "schijf naar de lokale"-modus en selecteer de juiste bron- en doeldocumenten schijven. De schijven worden genoemd "hd", gevolgd door een letter die aangeeft de BIOS detectie volgorde alfabetisch, zoals "had," "hdb," "hdc," enzovoort. De doelgroep schijf wordt meestal geïnstalleerd als de laatste in de lijst.

8

Beginnen met het klonen proces door te bevestigen dat u werkelijk wilt overschrijven de inhoud van de doelgroep schijf. Dit is een onomkeerbare operatie, dus zorg ervoor dat er is niets die u wenst te besparen op de doelgroep schijf. Een Statusindicator wordt weergegeven op het scherm weergegeven: de klonen bewerkingsvoortgang. Afhankelijk van de grootte van uw schijven en snelheid van gegevensoverdracht van uw computer, kon dit overal uit nemen een paar minuten tot enkele uren.

9

De machine uitgeschakeld zodra de klonen bewerking voltooid is en het doelstation terug te keren naar de oorspronkelijke computer. Herhaal dit proces zo vaak als nodig het besturingssysteem kopiëren naar alle computers van uw doel.

Tips & waarschuwingen

  • Clonezilla Live kunt ook opstarten vanaf een USB flash drive in plaats van een CD als uw computers dat opstartmethode ondersteunen.
  • Meer uitgebreide netwerk-gebaseerde klonen procedures is mogelijk als uw netwerkkaarten netwerk booting ondersteunen. De handleiding Clonezilla heeft verdere informatie.
  • Een commerciële programma genaamd Norton Ghost is functioneel gelijk aan Clonezilla. Sommige gebruikers kunnen verkiezen om de commerciële ondersteuning beschikbaar.
  • De handleiding Clonezilla heeft screenshots van wat te verwachten bij elke stap.
  • De inhoud van de doel-stations zal onherroepelijk worden overschreven door de klonen werking. Zorg ervoor dat de schijven bevatten geen informatie die u wilt behouden.
  • Sommige besturingssystemen is vereist dat de doelstelling van alle machines identieke hardware naar de oorspronkelijke machine, hebben terwijl andere besturingssystemen zijn nu nog flexibeler. Sommige commerciële besturingssystemen juridische beperkingen opleggen aan klonen op deze manier in hun licentie-overeenkomsten. Raadpleeg de documentatie bij uw besturingssysteem voor meer informatie, en te verifiëren dat u zijn toegestaan om een kloon van uw installatie voordat doen.