Hoe een MP3-bestand opnemen

Hoe een MP3-bestand opnemen


MP3s zijn een populaire audiobestandsindeling die afgespeeld op zowat elke computer of digitale muziekspeler. Miljoenen mensen downloaden en handel eerder bestaande MP3-bestanden van elke dag. U kunt echter uw eigen MP3-bestanden met niets meer dan een microfoon en een gratis audio-opnameprogramma opnemen. Dit is een geweldige manier om het maken van podcasts, opnemen van notities of een geluidsbestand voor zowat elke doel dat je kunt bedenken.

Instructies

1

De microfoon instellen. Als u geluid opnemen, moet u één of ander soort apparaat voor het vastleggen van geluid. Veel computers hebben nu interne microfoons. Echter, als uw computer niet over een interne microfoon beschikt, moet u aan het kopen van een externe een. Sluit uw externe microfoon aan op de ingang of de USB-poort op uw computer.

2

Download een gratis opname-software zoals Audacity. Audacity is een gratis, open source programma dat komt sterk aanbevolen door CNET met een vijf sterren editors rating. Er zijn anderen, maar geen met de reputatie van Audacity. Ga naar de website van Audacity, download het programma (die werkt in OSX, Windows en Linux), en installeer het op uw harde schijf.

3

Download de LAME MP3 encoder. Om MP3-bestanden op durf te maken, moet u ook de LAME MP3 encoder. Download dit op de website van LAME, en installeer het op uw harde schijf.

4

Uw audio opnemen. Druk op de "record" knop, die wordt vertegenwoordigd door een rode cirkel. Met behulp van hetzij de externe of interne microfoon, opnemen zoveel geluid als u nodig hebt. Wanneer u klaar bent met opnemen, druk op de toets "stop", die wordt vertegenwoordigd door een geel vierkant.

5

Exporteer het geluidsbestand als een MP3. Wanneer u klaar bent met het opnemen van uw geluidsbestand, moet u het exporteren naar MP3-formaat. Klik op de "Bestand" drop-down menu, en selecteer "Export MP3 als." Typ een bestandsnaam voor uw geluidsbestand.

6

ID3 tag-informatie invoeren. Nadat u uw bestand hebt opgeslagen, wordt het venster ID3-informatie zal opduiken. Dit is de plek voor jou om in te voeren informatie zoals titel, artiest, jaar der kwijtschelding, titel van album en tracknummer. Voer in zo veel informatie als je hier kunt, zoals het zoeken en sorteren van het programma op uw computer MP3-speler veel gemakkelijker zal maken.