Hoe een JPEG-bestand converteren naar PDF-formaat

Hoe een JPEG-bestand converteren naar PDF-formaat


Een bestand van JPEG (Joint Photographic Experts Group) is een bestandsindeling voor afbeeldingen. Met behulp van de bestanden met de extensie ".jpg", wordt de indeling veel gebruikt voor het opslaan van beelden op digitale camera's en distribueren op het Internet. PDF (Portable Document Format) is een type bestand zo ontworpen dat gebruikers om het materiaal, ongeacht de bijzondere suite van toepassingen, te bekijken met behulp van een PDF-lesprogramma. U kunt een JPEG-bestand converteren naar een PDF-bestand.

Instructies

1

Download en installeer een programma waarmee u afbeeldingsbestanden bekijken. De meeste computers worden geleverd met een al geïnstalleerd, zoals Microsoft Office Picture Manager, dat wordt gebruikt in de volgende stappen. Zorg ervoor dat de toepassing die u kiest kunt u de afbeelding af te drukken.

2

Download en installeer de toepassing van een PDF-schrijven. De meeste PDF schrijven toepassingen vergoeding een voor download. Voor de toepassing van het omzetten van een JPEG-bestand, zijn er perfect geschikt shareware versies beschikbaar, met inbegrip van PDFill PDF en de schrijver van het beeld, die is beschikbaar als gratis download.

3

Gebruik uw JPEG-viewing-programma te openen het bestand dat u wilt converteren naar PDF. Klik eenmaal op de optie 'Zoek foto's ' onder het menu "Bestand". Andere programma's gebruiken de term "Open." Kies de map waarnaar het JPEG-bestand is opgeslagen via het menu 'Zoeken In' en klik op 'OK'. Markeer het afbeeldingsbestand en klik eenmaal op de knop "Openen".

4

Klik eenmaal op het menu "Bestand" en selecteer de optie "Afdrukken". De PDF-schrijfprogramma kiezen in het "Printer" drop-down menu. Gebruik de "Papierformaat" menu om te Selecteer het formaat van het document waarnaar de JPEG zal worden omgezet. U kunt de "dots per inch' (DPI) met behulp van de"kwaliteit"drop-down menu. Klik op de knop "Afdrukken".

5

Kies een map waarin u wilt opslaan van het PDF-bestand via het menu 'Opslaan in'. Typ een bestandsnaam voor het nieuwe PDF-bestand in het veld "Bestandsnaam" en klik eenmaal op de knop "Opslaan". De nieuwe om PDF te bekijken, opent u een PDF-lezing-programma, zoals Adobe Reader. Gebruik de "Open" optie onder het menu "Bestand". Zoek de map waarin het PDF-bestand is opgeslagen via het menu 'Zoeken in'. Selecteer het bestand en klik eenmaal op de knop "Openen".