Hoe een Illustrator-bestand converteren naar PDF-formaat

Adobe Illustrator is een vector-gebaseerde computer grafisch programma ontworpen en uitgegeven door Adobe. Adobe Illustrator werd voor het eerst uitgebracht in 1986 en belangrijke wijzigingen heeft ondergaan sinds die tijd. Illustrator is nu een onderdeel van Adobe Creative Suite softwarepakket. Leer hoe een Illustrator-bestand converteren naar PDF-formaat om uw Illustrator ontwerpen delen met andere personen of ze opslaan voor toekomstig gebruik.

Instructies

1

Adobe Illustrator start door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad van de computer of door deze te selecteren in het menu 'Start' in de linkerbenedenhoek van het scherm.

2

Klik op "Bestand" in de bovenste menubalk van het Illustrator-venster en selecteer "Open" in het drop-down menu.

3

Navigeer naar het Illustrator-bestand dat u wilt converteren. Klik op het bestand en druk op 'Openen'. Adobe zal nu het grafische bestand maken en weer te geven in het hoofdvenster van Illustrator. Een last-minute wijzigingen in de afbeeldingen waar nodig.

4

Klik op "Bestand" en selecteer "Opslaan als PDF-bestand."

5

Kies het type PDF waarnaar u wilt converteren van het Illustrator-bestand. Adobe Illustrator kunt u converteren een Illustrator-bestand naar "PDF/X-1a" of "PDF/X-3." De laatste PDF formaat slaat de Illustrator kleur managementinformatie zodat de PDF-afbeeldingen correct weergegeven. Dit is niet een probleem als u alleen het Illustrator-bestand als een PDF-bestand voor voorvertoning doeleinden exporteert, hoewel sommige klanten verkiezen kunnen om te zien de meest exacte replica van het grafische bestand mogelijk. Zowel PDF/X-1a en PDF/X-3 zijn compatibel met de meest recente versies van Adobe Acrobat Reader en Adobe Acrobat.

6

Voorkeursinstellingen voor elke extra PDF die u hebben kan, zoals waar de afbeeldingen insluiten als bitmaps kleur of grijswaarden bitmaps.

7

Klik op 'Bewaar als PDF' in de rechterbenedenhoek van het dialoogvenster. Adobe Illustrator vervolgens converteert en het bestand als een PDF-bestand exporteren.