Hoe een harde schijf naar een externe harde schijf klonen

Hoe een harde schijf naar een externe harde schijf klonen


Microsoft Windows 7 bevat een functie waarmee een volledige harde schijf back-up worden gemaakt naar een externe schijf te maken van een systeemkopie. Deze schijfkopie kan later worden gebruikt om te herstellen van een nieuwe harde schijf terug naar de oorspronkelijke staat die de Windows-machine was in wanneer het een back-up werd gemaakt. Het gaat hierbij om het besturingssysteem, stuurprogramma's, updates, toepassingssoftware en gegevens. U kunt een systeemkopie maken in Windows en het uitvoeren van een herstel van de volledige kale botten van elke computer in veel minder tijd dan duurt het normaal gesproken het besturingssysteem opnieuw moet installeren.

Instructies

Windows systeemimage

1

De externe harde schijf verbinden met de computer en koppelen aan een stroombron of inschakelt. Ervoor dat het besturingssysteem naar stuurprogramma's als daarom wordt gevraagd.

2

Bevestig het besturingssysteem verzoek om toestemming voor het initialiseren van het externe station indien nodig.

3

Klik op "Start" en "Helemaal programma" en klik op 'Onderhoud' en 'Backup and Restore' om te starten van het hulpprogramma Windows back-up.

4

Klik op "Een systeemkopie maken" van de kant barmenu.

5

Klik op "op een vaste schijf" en het doelstation schijf eventueel wijzigen zodat de externe harde schijf het doel is. Klik op "Next" om door te gaan.

6

Klik op de "Back-up starten" om te beginnen het systeem images maken.

7

Klik op "Start" en "Helemaal programma" en klik op 'Onderhoud' en 'Backup and Restore' om te starten van het hulpprogramma Windows back-up weer als het is niet langer open.

8

Klik op 'Maak een systeem repareren schijf' en klik op "Schijf maken" om te beginnen met het proces van het creëren van een reparatie schijf, die noodzakelijk zijn om op te starten vanaf zijn zullen bij het gebruik van het systeem-image voor een kale botten herstellen.

Schijf klonen van Software

9

Download en installeer een harde schijf klonen van softwarepakket.

10

De externe harde schijf aansluiten op de computer en het besturingssysteem te laden stuurprogramma's zo nodig. Annuleren elke poging die het operating systeem maakt voor het initialiseren van het station.

11

Start van de schijf klonen van softwarepakket en klik op "Tools & Utilities" en "Kloon schijf."

12

Klik op "Automatic" en klik op "Next" om door te gaan.

13

Selecteer het bronstation naar gekloond worden als meer dan één schijf met gegevens bestaat. Klik op "Next" om door te gaan. Deze optie verschijnt niet als er slechts één drive bestaat.

14

Selecteer het doelstation dat overschreven als meer dan één potentiële brander is geinstalleerd. Klik op "Next" om door te gaan. Als er slechts één lege aandrijving en een schijf met gegevens is in de machine wordt deze optie niet weergegeven.

15

Klik op "Doorgaan" van het scherm summary en laat het systeem opnieuw op te starten als gevraagd zodat de primaire harde schijf in het systeem kan worden gekloond naar de externe schijf.

16

Uitschakelen van het systeem wanneer het klonen van de schijf voltooid is en de swap de harde schijf in de computer als een upgrade indien gewenst.

Tips & waarschuwingen

  • Maak een systeeminstallatiekopie voor een eenvoudig herstel en maak van regelmatige dagelijkse backups zodat het herstel van de afzonderlijke bestanden en mappen. Maak een kloon van de primaire harde schijf in een systeem te hebben van een stand-by hot swap harde schijf klaar voor gebruik.
  • Houd een systeemkopie of de gekloonde schijf op een externe locatie op de eerste harde schijf, bij voorkeur in een andere stad, omhoog om te voorkomen dat een ramp zoals een tornado of de brand op het gebied van de primaire computer en back-ups.