Hoe een Computer draadloos aansluiten op een Router

Hoe een Computer draadloos aansluiten op een Router


Computernetwerken zijn niet beperkt tot hardwired verbindingen. Veel computernetwerken gebruik maken van draadloze netwerken, waarmee computersystemen met speciale radiofrequentie adapters verbinden met het netwerk.

Vele home computernetwerken maken gebruik van een apparaat genaamd een draadloze router. Deze apparaten zijn waardoor meerdere computers draadloos verbinding maken met de computernetwerk. Elke computer communiceert met de router, die als een draadloze toegangspoort tot het computernetwerk fungeert.

Instructies

1

Zet de computer. Als u een computer met Windows XP gebruikt, met de rechtermuisknop op "Mijn netwerklocaties". Met de rechtermuisknop op het pictogram "Wireless Network Connection".

Als u Windows Vista gebruikt, met de rechtermuisknop op het pictogram 'Netwerk' en selecteer 'Eigenschappen'. Selecteer "Connect to a network."

Als u Windows 7 gebruikt, klikt u op de "Netwerk en deelneming midden"-pictogram op de taakbalk en selecteer "Connect to a network."

2

Selecteer de SSID (naam van de router) van het draadloze netwerk dat u verbinding wilt maken en klik op "Connect".

3

Voer het netwerkwachtwoord (WEP of WPA-sleutel) in het veld "netwerksleutel", en klik op 'OK'. Windows geeft een melding wanneer de computer een verbinding met de router maakt.