Hoe een achtergrond te maken in PowerPoint

Microsoft pakketten een brede selectie van diaontwerpsjablonen met PowerPoint die kan worden gebruikt voor het maken van presentaties dramatischer. Deze sjablonen zijn voorzien van specifieke achtergronden, opsommingstekens, lettertypen en andere ontwerpelementen. Maar soms wilt u iets meer uniek, die overeenkomt met de inhoud van de presentatie directer. In deze gevallen maakt u uw eigen achtergrond in PowerPoint. Lees verder om te leren hoe een achtergrond te maken in PowerPoint.

Instructies

1

Open de presentatie die u wilt maken van een nieuwe achtergrond.

2

Klik op het tabblad "Weergave" op de bovenste menubalk en selecteer vervolgens "Meester," dan "op Modelweergave sluiten."

3

Beweeg de muisaanwijzer over de achtergrond, klik met de rechtermuisknop en selecteer "Achtergrond" in het menu.

4

Selecteer "Opvuleffecten" in het drop-down menu. Een nieuw venster geopend met tabs met het label "Gradient", "Structuur", "Patroon" en "Beeld".

5

Kies "Verloop" als u wilt dat alleen een gekleurde achtergrond. Verloop kunt u maximaal twee kleuren selecteren en selecteer vervolgens arcering stijlen, zoals verticaal of diagonaal omhoog. Een voorbeeld zal tonen aan de onderkant van het venster. Vooraf ingestelde kleuren zijn beschikbaar met meer dan twee kleuren.

6

Selecteer het tabblad "Patroon" gebruik van twee kleuren in verschillende patronen, zoals stippen of kruissteek. Kies het tabblad "Structuur" een van de vooraf ingestelde texturen te gebruiken of om een textuur gebruiken die u hebt gedownload van het Internet.

7

Wijzigen van de achtergrondafbeelding om de meest dramatische verandering te brengen. Klik op het tabblad "Afbeelding" en vervolgens druk op de knop "Afbeelding selecteren". Blader door de map "Mijn afbeeldingen" te vinden van de afbeelding die het beste past bij uw presentatie. U wellicht opnieuw het formaat van de afbeelding aan op de juiste manier, misschien slechts één kant van de dia te vullen.

8

Kies "Van toepassing op alles" in het pop-upvenster van de indeling van achtergrond naar de wijzigingen toepassen op alle dia's in uw presentatie.

9

Een clip art afbeelding gebruiken als onderdeel van uw achtergrond, indien gewenst. In "" diamodelweergave, kies invoegen uit het bovenste menu en vervolgens uw geselecteerde afbeelding invoegen. Sleep de clip art afbeelding naar de gewenste locatie. Dit werkt vooral goed als u de achtergrondkleur wijzigen of gebruik een van de kleur voor de kleurovergang regelingen ter vervanging van de nieuwe afbeelding.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt de achtergrond ook wijzigen door de "Format" en de "achtergrond" te selecteren in de bovenste menubalk.
  • Achtergrondafbeeldingen wijselijk kiezen omdat u niet wilt dat de achtergrond van de rest van de tekst op de dia te overschaduwen. Vermijd beelden die te licht of te druk.
  • Talrijke achtergronden zijn beschikbaar op het Internet. Zoeken naar "PowerPoint achtergronden" of bezoek de website van Microsoft aan de slag.
  • Achtergronden voor afzonderlijke dia's wijzigen door de knop "Apply" in plaats van "Toepassing to All" op het formaat achtergrond pop-upvenster.