Hoe draadloze Internet Cafe verbindingen werken?

Hoe draadloze Internet Cafe verbindingen werken?


Daar ben je bij uw favoriete cafe wanneer u niet vergeten te controleren voor een belangrijke e-mail. Gelukkig is dit café heeft draadloos Internet beschikbaar, waarmee u uw mobiele telefoon te gebruiken om uw e-mail te controleren. Het gemak van draadloos Internet in openbare ruimten zoals cafes en luchthavens gaat veel verder dan dit scenario. Nu, veel als draadloze verbindingen in huizen, uw favoriete cafe wellicht deze technologie in gebruik.

Wi-Fi

Wireless Fidelity, meestal aangeduid als Wi-Fi is een internetstandaard of methode van verbinding. Wi-Fi gebruikt een technologie bekend als 802.11, die is gewoon een mooie manier om te zeggen van draadloos Internet. De snelheid van het netwerk afhankelijk van de letter na met de volgorde van de langzaamste naar snelste als van juni 2010 wordt 802.11b, 802.11 a, g en n. Een nieuwe standaard (of brief) is uitgebracht om de paar jaar, met elke release wordt sneller dan de vorige. Een bedrijf of openbare Wi-Fi verbinding ter plaatse staat bekend als een "hotspot".

Soortgelijk aan privé Wi-Fi-verbindingen

Wi-Fi-hotspots zijn vergelijkbaar met de draadloze internetverbinding thuis hebt. In feite, vergt een setup in een cafe meestal dezelfde service en apparatuur die u wilt instellen van de Wi-Fi-netwerk thuis. De setup vereist meestal een service-abonnement, een breedband modem en een draadloze router aan het Internet wordt doorgestuurd naar de verschillende mensen met behulp van de Hotspot.

Aan uw kant

Hoewel de meerderheid van de hardware vereist en de Internet-service zelf wordt geleverd door het café, moet uw computer kan de draadloze signalen ontvangen voordat u met een Wi-Fi-Hotspot verbinden kunt. Deze netwerkadapterkaarten gelden op de meeste computers die zijn gemaakt in de 2000s, maar als u niet hebt de kaarten kunnen worden gekocht en zelf hebt geïnstalleerd. Hoewel het meestal eenvoudig te installeren van een interne netwerkadapter in een desktop PC, is de gemakkelijkste oplossingen voor laptops te krijgen Wi-Fi mogelijkheden via een eenvoudige USB-netwerkadapter.

Veiligheid

Het beveiligingsniveau van een Wi-Fi-verbinding op een bepaalde plaats is grotendeels afhankelijk van de mensen verstrekken van de Wi-Fi-hotspot. WiFiFreeSpot.com zegt dat u moet nooit alle belangrijke informatie zoals credit card nummers of een wachtwoord invoeren over een onbeveiligd netwerk zoals iedereen in het netwerk de gegevens kan zien. Veiligheidsmaatregelen variëren van router firewalls, encryptiesoftware en wachtwoorden in het netwerk zo ingesteld dat alleen personen die gemachtigd zijn toegang krijgen de verbinding tot kunnen.

Andere locaties

Naast cafés zijn er vele andere locaties die meestal Wi-Fi hotspots bieden. Bibliotheken en school campussen bieden meestal gratis Wi-Fi. In het geval van scholen, het vaak beschermd door een wachtwoord, zodat alleen leden van de academische instelling zijn toegelaten tot het gebruik van de verbinding. Andere plaatsen die Wi-Fi-hotspots wellicht zijn hotels, motels, luchthavens, parken van RV en restaurants. Vele plaatsen van zaken vereisen u om iets te kopen voordat ze je het wachtwoord geven voor toegang tot het Internet.