Hoe de overdracht van een volledige harde schijf op een nieuwe harde schijf

Gegevens overbrengen van uw oude harde schijf naar uw nieuwe harde schijf vereist niet veel technische expertise kan, maar het een vrij getrokken uit proces. Het moeilijkste deel is vaak het installeren van de nieuwe schijf zelf, die kan moeilijk, vanwege de strakke, krappe hoeken. Nadat u de nieuwe schijf hebt geïnstalleerd, moet het proces van de overdracht bestand echter vrij glad.

Er zijn een paar manieren waarop u gegevens van uw oude harde schijf naar de nieuwe schijf kopiëren kunt. Sommige computergebruikers handmatig kopiëren en plakken van de bestanden van de oude naar de nieuwe schijf met behulp van Windows Verkenner, maar met behulp van klonen software om het werk voor u doen is vaak veel gemakkelijker.

Instructies

1

Installeer de nieuwe harde schijf. Deze procedure kan variëren enigszins op basis van uw fabrikant, maar meestal moet u een netsnoer en een IDE of SATA-datakabel koppelen aan het station. U moet ook schroef van de harde schijf in een station baai, meestal te vinden is onder de CD/DVD-station. Bekijk de handleiding die bij uw harde schijf of gebruik de link in de resources als u ondervindt bij het installeren van de harde schijf of identificeren van de stroom- en gegevenskabels.

2

De nieuwe schijf volgens de instructies in de handleiding van de harde schijf configureert. Nogmaals, dit proces varieert van fabrikant tot fabrikant. Sommige computers detecteert automatisch de geïnstalleerde harde schijf; andere computers moet u toegang tot het BIOS-scherm de drive worden geconfigureerd.

3

Start of herstart de computer. De bestaande harde schijf (de oude een al geïnstalleerd) moet nog steeds worden aangeduid als uw belangrijkste drive. Tenzij u in het BIOS, moet het opstarten automatisch naar de OS.

4

Open Windows Verkenner en de naam van het nieuwe station te identificeren. Het bestaande (hoofd) station is uitgeroepen tot "C." Uw nieuwe harde schijf kan worden met de naam "D" of zowat elke andere brief die na "C", afhankelijk van hoeveel CD, DVD of harde schijven u al hebt geïnstalleerd.

5

Het klonen van het belangrijkste station met behulp van een klonen software zoals Norton Ghost. Als u al hebt geïnstalleerd een OS en de software naar de nieuwe harde schijf, hoeft u niet te doen in plaats daarvan, kopieer en plak de bestanden van de oude schijf naar de nieuwe schijf met behulp van Windows Verkenner.

6

Zorg er bij het gebruik van klonen software, die uw bronstation (het station worden gekloond) is ingesteld als uw belangrijkste station en het station van bestemming is ingesteld als uw nieuwe harde schijf. Toestaan dat de software het klonen proces te voltooien. Dit kan enkele uren duren. Zodra het klonen wordt gedaan, moet uw nieuwe harde schijf dezelfde gegevens als uw oude.

Tips & waarschuwingen

  • Back-up van alle gegevens op uw oude harde schijf voordat het klonen softwarematig. Als er fouten optreden, kan uw gegevens worden beschadigd of verloren gegaan.