Hoe de overdracht van een Adobe InDesign tabel in Microsoft Excel

Microsoft Excel maakt het mogelijk om te beheren, analyseren en delen van informatie en gegevens. Gegevens kunnen worden omgezet in gemakkelijk te lezen grafieken en afbeeldingen met een paar klikken van de muis. Adobe InDesign kan gebruikers om gegevens in tabellen weer te geven, maar ontbeert de analytische tools van Excel. Gegevens overbrengen van InDesign-tabellen naar een Excel-document maakt data analyse gemakkelijker.

Instructies

1

Reken het exacte aantal rijen en kolommen in de tabel van de InDesign die u wenst over te brengen. Te weten het exacte aantal is belangrijk wanneer u in Microsoft Excel werkt.

2

Klik op het gereedschap Tekst in het palet van de Tool. Het gereedschap tekst ziet eruit als een hoofdletter T.

3

Selecteer alle kolommen en rijen van de tabel. Om dit te doen, houd uw muis boven links de meeste lijn in de bovenste rij van de tabel. De cursor zal veranderen in een vaste stof terug pijl. Houd de muisknop ingedrukt omlaag om naar de eerste rij en sleep de muis naar de onderkant van de tabel Markeer alle rijen. De tabel wordt geselecteerd wanneer alle cellen effen zwart zijn.

4

Kies 'Kopieer' uit het bewerkingsmenu.

5

Open Microsoft Excel en het vinden van de plaats die u wilt invoegen in de tabel. U kunt toevoegen aan een bestaand document of maak een nieuw document.

6

Klik in de cel waarin u wilt starten van uw tabel. Sleep de muis naar rechts en neer om hetzelfde aantal rijen en kolommen die u had in uw InDesign-document. Als u hetzelfde aantal rijen en kolommen niet inschakelt, kan het zijn dat de informatie niet correct weergegeven.

7

Plak de gegevens in de geselecteerde verkoopt door te kiezen voor "Plakken" in het menu "Bewerken".