Hoe configureer ik een Belkin Wireless G Notebook Card voor Puppy Linux?

De Belkin Wireless G Notebook Card een chipset die voor een lange tijd was niet goed ondersteund door de Linuxkernel omdat het bedrijf dat de chipset, Broadcom produceert, niet toestond voor de propriëtaire stuurprogramma's moeten worden opgenomen in de kernel gebruikt. Stuurprogramma's moesten worden gedownload en handmatig worden geïnstalleerd door gebruikers goed kan functioneren. Echter, onlangs, Broadcom begon beter Linux ondersteuning en nu veel Linux distributies doen zal herkennen en installeren van de kaart zonder een probleem. Configuratie is eenvoudig met behulp van het hulpprogramma voor het beheer van netwerk.

Instructies

1

Verbinding met het Internet via een LAN-kabel, zodat u alle stuurprogramma's downloaden kunt als hoeft te worden. Het is waarschijnlijk dat Puppy Linux, als u werkt met de nieuwste versie, al zal de drivers gaan installeren.

2

Klik op de "Menu", "Setup" en vervolgens "Netwerkwizard". Zodra het wordt herkend, klikt u op uw draadloze interface. Hierdoor zal uw Belkin Wireless G Notebook Card in Puppy Linux.

3

Klik op de "Draadloze" en "Scannen" voor een lijst met beschikbare netwerken. Klik op het netwerk wilt verbinden met uit de lijst en klik op "Opslaan". Voer geen verbinding details zoals WEP of WPA coderingsinstellingen.

4

Klik op "Gebruik dit profiel", vervolgens "automatische DHCP" om uw verbinding te voltooien. Klik op "Done" om de netwerk configuratie dialoogvenster sluiten.

Tips & waarschuwingen

  • Niet alle modellen van de Belkin Wireless G Notebook Card gebruiken de Broadcom chipset. U kunt bevestigen dat uw kaart maakt gebruik van de Broadcom chipset met behulp van de "lspci" opdracht uit een terminal-venster. Andere chipsets worden automatisch gedetecteerd door Puppy Linux tijdens het opstarten.