Hoe brand ik E-mails naar cd 'sHebt u belangrijke e-mails die u wilt beveiligen, is een van de beste manieren om een back-up door ze te branden op een CD. Op deze manier zult u niet alleen een extra kopie van de e-mails, maar kunt u hen gemakkelijk vervoeren naar een andere computer. E-mails naar een CD branden duurt slechts een paar klikken van de muis, of u een Windows- of Mac-besturingssysteem gebruikt.

Instructies

Het branden van E-mails naar CD met behulp van een Windows-besturingssysteem.

1

Open een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word of WordPad. Kopieer de tekst van de e-mails die u wilt opslaan en plak ze in het tekstverwerkingsprogramma. Gebruik het menu "Bewerken" op de bovenste taakbalk van elk programma om te selecteren "Kopiëren" en "Plakken". U kunt alle e-mails in één document kopiëren of mag u de afzonderlijke documenten voor elke e-mail maken. Sla de documenten zodra u klaar bent.

2

Plaats een lege CD in het fysieke station of lade. Gevraagd wat u wilt Windows doet, verschijnt een pop-up venster. Selecteer "Open beschrijfbare CD folder" en druk op 'OK'. Ook opent de map waar u uw e-mail documenten opgeslagen. Slepen en neerzetten van de documentbestanden uit de map in het venster CD-station. Hebt u meer dan één document die u wilt branden, vormen zij een lijst in het venster van CD-station.

3

In de hoogste juiste hoek van het CD-station-venster ziet u de opdracht, "Deze bestanden naar CD schrijven." Klik op de opdracht om te beginnen het brandproces. De computer wordt u gevraagd wanneer de bestanden met succes hebt gebrand.

Het branden van E-mails naar CD met behulp van een Mac-besturingssysteem.

4

Open een tekstverwerkingsprogramma zoals Microsoft Word of teksteditor. Kopieer de tekst van de e-mails die u wilt opslaan en plak ze in het tekstverwerkingsprogramma. Gebruik het tabblad "Bewerken" op de bovenste taakbalk van elk programma om te selecteren "Kopiëren" en "Plakken". U kunt alle e-mails in één document kopiëren of mag u de afzonderlijke documenten voor elke e-mail maken. Sla de documenten zodra u klaar bent.

5

Plaats een lege CD in de fysieke schijf van de computer. Hier ziet u een pictogram met een adellijke titel, "untitled CD" weergegeven op het bureaublad. Open de map waar u uw e-mail documenten opgeslagen. Sleep en drop de bestanden uit de map naar het pictogram "untitled CD".

6

Klik op het "untitled CD" pictogram eenmaal om deze te markeren. Aan de bovenkant van het scherm, door "Burn CD" te kiezen in het bestandsmenu. Klik op de "Burn" en het proces zal beginnen. De computer wordt u gevraagd wanneer de bestanden met succes hebt gebrand.

Tips & waarschuwingen

  • Er zijn vele programma's van derden waarmee u gegevens te branden naar CD. Ze volgen veel hetzelfde proces zoals hierboven beschreven, tenzij u wilt documentbestanden slepen en neerzetten het in het programma dat u in plaats van op het werkelijke schijfstation gebruikt.