Hoe Back-up Firefox instellingen voor een nieuwe Computer

Mozilla Firefox is een webbrowser die ondersteuning biedt voor uitbreidingen (plugins die functionaliteit aan het programma toevoegen), aangepaste werkbalken en browsen, onder andere functies. Alle instellingen voor deze functies worden opgeslagen in uw Firefox-profielmap op uw computer. Bij het opzetten van een nieuwe computer, of als u regelmatig meerdere computers gebruikt, kunt u deze map naar een externe schijf of een schijf te verplaatsen van uw Firefox-instellingen, bladwijzers en add-ons op de andere computer kopiëren.

Instructies

1

Sluit Firefox af voordat u de back-up van uw profielmap.

2

Open het "Start" menu en type "% appdata %" in het zoekvak te openen van de map application data op uw computer.

3

Klik of Dubbelklik op, afhankelijk van de instellingen van de computer, "Mozilla," "Firefox" en "Profielen".

4

Klik met de rechtermuisknop op uw profielmap en selecteer 'Kopiëren'. Hebt u slechts één Firefox-profiel, zal er slechts één map, met "standaard" in zijn naam.

5

Sluit een externe harde schijf of USB-stick, open de drive in Windows Explorer (vanaf "My Computer"), met de rechtermuisknop op een lege ruimte en kies "Plakken". Nu kunt u uw opslagmiddelen naar een nieuwe computer overbrengen van uw profielmap.

Tips & waarschuwingen

  • U kunt de inhoud van uw oude profielmap van Firefox direct in het Firefox-profiel van "standaard" (na het installeren van de browser) op uw nieuwe computer kopiëren.
  • U kunt ook uw Firefox-profiel te maken een DVD of CD branden als uw computer beschikt over een optische schijfstation met schrijver en plaatst u deze schijf in de nieuwe computer uw instellingen overzetten.