Hoe aansluiten van een tweede Router zonder DHCP

Routers die zijn ontworpen voor thuisnetwerken en kleine zakelijke markt bevatten ingebouwde functies, zoals DNS en DHCP-servers voor het delen van een internetverbinding. Zolang slechts één router is het uitvoeren van de taken van de DHCP-server toestaat, wordt hier twee of meer routers in hetzelfde subnet bevinden. U kunt aansluiten op een tweede router op uw netwerk om te gebruiken als een schakelaar of een draadloos toegangspunt door het uitschakelen van de DHCP-serverfunctie in de configuratie van de beheerinstellingen.

Instructies

1

Sluit één uiteinde van een Ethernet-kabel aan op een van de LAN-poorten op de tweede router.

2

Sluit het andere uiteinde van de ethernetkabel op de Ethernet-poort van een computer, en klik vervolgens op de tweede router macht.

3

Open een webbrowser en typ van de router IP-adres in de adresbalk. Gemeenschappelijke adressen zijn "192.168.1.1" en "192.168.2.1." Druk op "Enter".

4

Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord van de router indien nodig. Gangbare voorbeelden hiervan zijn "admin" voor de gebruikersnaam en het "wachtwoord" voor het wachtwoord, of een lege gebruikersnaam en "admin" voor naar de wachtwoord.

5

Uitschakelen van de tweede router DHCP-server. Dit ligt meestal onder 'LAN-instellingen' of een vergelijkbare categorie, afhankelijk van de router. Klik op "opslaan" of "Apply" wijzigingen aan te brengen.

6

Een Ethernet-kabel vanaf een van de LAN-poorten op de tweede router verbinding te maken met een van de LAN-poorten op de eerste router. Dit maakt effectief een netwerkbrug.