Hoe aansluiten van een draadloze Router aan Comcast CableEen draadloze router is een doeltreffend middel voor het uitbreiden van het bereik van elke internetverbinding. Overwegende dat een standaardmodem één computertoegang tot het Internet geeft, kan een router meerdere computers, smartphones en andere apparaten Wi-Fi voor naadloos toegang tot het Internet via een enkele verbinding. Bovendien, bemoeilijken de meeste routers het proces waaraan hackers toegang via binnenkomend verkeer naar uw computer krijgen kunnen, alle computers op het netwerk veiliger maken. Een draadloze router met Comcast kabel internetservice installeren is eenvoudig en kan worden afgerond in slechts een paar minuten.

Instructies

Koppelen van de Router

1

De kabelmodem uitschakelen door het netsnoer uit de achterkant van het apparaat loskoppelen. Laat de draadloze router uitgeschakeld. Bovendien, uitschakelen op alle computers die verbinding met het Internet Draadloos maken.

2

Bevestig de categorie 5 netwerkkabel tussen de kabelmodem output en input van de draadloze router. Sommige draadloze routers ook functie als regelmatige bekabelde routers, dus zorg ervoor dat niet sluit deze kabel aan op een van de uitgangen van de router per ongeluk.

3

Sluit het netsnoer weer aan op de kabelmodem en zet op de draadloze router. Het kan duren tot een minuut voor de kabelmodem te verbinden met Comcast.

Verbinden draadloos netwerk

4

Als de computer geen Wi-Fi mogelijkheden gebouwd, koppelen of installeert u een Wi-Fi-kaart zodat deze functionaliteit. Dit is meestal niet nodig met laptopcomputers, maar sommige bureaubladen wellicht niet Wi-Fi standaard. Dit kan meestal worden bereikt door een Wi-Fi USB-ontvanger gewoon inpluggen in een van de USB-poort van de computer.

5

Zet de computer. Het zal proberen te vinden van alle beschikbare draadloze netwerken. Omdat de standaardinstellingen voor de draadloze router geen wachtwoord of speciale beveiligingsinstellingen vereisen, kan de computer automatisch verbinding met het nieuwe netwerk.

6

Als de computer maakt niet automatisch verbinding met het draadloze signaal, zal u moeten zoeken voor uw netwerk in de lijst met beschikbare Wi-Fi-netwerken. Dit proces varieert tussen besturingssystemen. In Windows, klikt u op de "Wireless Network Connection" icoon in de system tray, gelegen in de buurt van de Windows-klok op de taakbalk. Het nieuwe netwerk verschijnt in het pop-upvenster en zal meestal worden met een adellijke titel na de fabrikant van uw draadloze router. Klik op zijn naam en druk op de knop 'Verbind'.

Tips & waarschuwingen

  • Het is aanbevolen dat u beveiligingsinstellingen aan uw draadloze router toevoegen om te voorkomen dat iedereen (meestal buren) "meeliften" op uw internetservice. Het zorgt er ook uw internetverkeer zo veilig mogelijk zijn en niet gecontroleerde door nieuwsgierige ogen. De methoden om dit te doen variëren door fabrikant, maar op de meeste routers kunnen deze instellingen worden benaderd door een bezoek aan 192.168.0.1 of 192.168.1.1 in elke internetbrowser aangesloten op de router. Van daar, kan een beveiligingssleutel worden geïmplementeerd. Eenmaal geconfigureerd, moet deze dezelfde sleutel worden ingesteld in de instellingen van de computer Wi-Fi verbinding zodat het kan blijven gebruiken van het draadloze netwerk.
  • Draadloze netwerken zijn handig maar niet zo veilig zijn als conventionele bekabelde netwerken. Gebruik altijd een moderne internetbrowser met goede beveiliging om gevoelige gegevens gedeeld op de verbinding te beschermen.