Hoe aansluiten van een draadloze G-Router met een PlayStation 3

De oorspronkelijke PlayStation was alleen geschikt om te spelen PS1 games en had geen internet mogelijkheid. Aangezien online gaming en DVD's werden bekende, de ontwikkelaars bij Sony die nodig zijn voor het ontwerpen van een gespecialiseerde PlayStation-dashboard waarmee gebruikers om te schakelen tussen games of dvd's, online melden en van de component aanpassen. Op de PS3 bevat dit dashboard een draadloze router verbinding wizard waarmee zoekt en verbindt je PS3 draadloze G en N-routers.

Instructies

1

Druk op de PlayStation-knop in het midden van de controller om de PlayStation dashboard te openen.

2

Navigeer naar de map van de instellingen met behulp van de richtingspijl pad. Afhankelijk van waar u wegging laatst het dashboard moet u mogelijk eerst omhoog uit een sub map verplaatsen en vervolgens links of rechts op de belangrijkste mappen totdat de map 'Settings' is gemarkeerd.

3

Druk op de pijl-omlaag totdat u het pictogram 'Netwerk-instellingen'. Druk op de toets "X" om het gebied van netwerk instellingen.

4

Druk op de pijl-omlaag totdat u bereikt "Instellingen voor Internet-verbinding" en klik op "X". Als u wordt gevraagd door een bericht van het verbreken van de verbinding, klikt u op "Ja."

5

Selecteer "Easy" voor snelle setup. De PS3 krijgt u twee opties, "Wired Connection" en "Wireless". Kies "Wireless" en druk op "X".

6

Selecteer 'Scan' om te zoeken naar wi-fi-signalen. Wacht tot je PS3 zoekt naar draadloze signalen. Eenmaal voltooid, verschijnt er een lijst van draadloze signalen. Kies uw wi-fi-account in de lijst. Druk op "X" om te bevestigen uw SSID auto-gevuld. Druk op "X" over de 'WEP'-optie uw WEP-sleutel in te voeren. Hebt u een onbeveiligd netwerk, druk op "X" over "None".

7

Voer uw WEP-sleutel die u tot stand gebracht bij het instellen van de router. Deze code is meestal te vinden in de handleiding van de draadloze router ook. Druk op "X" om te bevestigen de WEP-sleutel. Als de sleutel klopt, zult u worden genomen om een bevestiging van de instellingenlijst. Controleer uw instellingen bevestigen zij naar uw wens.

8

Druk op "X" om de verbinding te controleren. Toestaan dat de PS3 om te zoeken en het wireless-adres te verkrijgen. Binnen ongeveer tien seconden, uw verbinding zal worden afgerond en u zult kunnen draadloos op internet.

Tips & waarschuwingen

  • Uw WEP-sleutel vinden door te zoeken naar het eerste nummer onder de streepjescode op de achterkant of zijkant van uw router.