Het wijzigen van PDF-bestanden naar een XLSX-bestand

Portable Document Format (PDF) is een type conversie bestand gebruikt om documenten zoals formulieren elektronisch via het Internet of e-mail te distribueren. Informatie in PDF-bestanden kan worden omgezet in verschillende gegevensindelingen, zoals XML. Deze gegevensbestanden kunnen vervolgens worden gebruikt in andere programma's, zoals Microsoft Excel. Een XLSX-bestand is een bestandstype dat is gekoppeld aan Microsoft Excel 2007 gebruikt voor het opslaan van werkmappen. PDF-bestanden omzetten in XLSX-bestanden door een paar stappen te volgen.

Instructies

1

Installeer een PDF schrijven van toepassing op uw computer en start het. Adobe Acrobat wordt gebruikt in de volgende stappen, en een gratis kan worden gedownload op de Adobe-site via de link in de onderstaande bronnen. Andere PDF schrijven programma's kunnen worden gebruikte--enkel zorg zeker dat u wilt gebruiken bevat een functie u een document converteert naar een gegevensbestand.

2

Open het document dat u wilt converteren naar een XLSX-bestand. Gebruik de "Open" pictogram op de werkbalk van de "Bestand" te lanceren van het "Open" venster. Zoek de map waarin het PDF-document is opgeslagen met behulp van de drop-down menu in de buurt van de bovenkant van het dialoogvenster "Openen". Dubbelklik op de naam van het PDF-bestand om het document te openen.

3

Klik eenmaal op "Bestand" selecteert u "Exporteren". Een aparte lijst met bestandsindelingen verschijnt rechts van de optie 'Export'. Kies de optie 'XML', en een "Sparen als" dialoogdoos zal genereren. Typ een naam voor het geƫxporteerde bestand in het veld "Bestandsnaam". Bevestigen dat de "Opslaan als Type" veld bevat "XML-Document" en klik eenmaal op "Opslaan".

4

Open de Excel 2007-programma. Klik eenmaal op de "Open" knop onder de werkbalk Standaard. Zoek de map waarin u het XML-bestand met behulp van het drop-down menu in de buurt van de bovenkant van het dialoogvenster "Openen" opgeslagen. Gebruik het menu van "Bestanden van het type" om de "XML-bestanden"-optie te selecteren. Dubbelklik op de naam van het XML-bestand om het document te openen.

5

Selecteer 'Opslaan als' in het menu "Bestand". Gebruik het "Bestanden van het type" menu in het dialoogvenster "Opslaan als" om de "XLSX"-optie te selecteren. Hebt u een oudere versie van Excel, moet u het juiste servicepack via de link hieronder om het materiaal opslaan als een "XLSX"-bestand te kunnen downloaden. Typ een naam voor het nieuwe bestand in het veld "Bestandsnaam" en klik eenmaal op "Opslaan".