Het wijzigen van het Solaris Root-wachtwoord zonder een CD-ROMSolaris is een krachtig besturingssysteem en veel van de functies zijn begraven op de opdrachtregel. Als een systeem ontworpen voor niveau bedrijfsprestaties, zijn er een hele reeks van hulpmiddelen beschikbaar voor het uitvoeren van routinematige beveiligingstaken. Wanneer u het Solaris root-wachtwoord wijzigt, behoeft niet te gaan door middel van uitgebreide procedures waarbij het CD-ROM en schijf herstel. Met behulp van uw huidige wortelwachtwoord en de hulpprogramma's van het besturingssysteem, zal u zitten kundig voor wijzigen van het wachtwoord naar iets anders.

Instructies

1

Het verkrijgen van toegang tot de opdrachtregel van de machine. U kunt dit doen, fysiek of door externe hulpprogramma's zoals Telnet en SSH.

2

Worden de rootgebruiker. U kunt dit doen door te typen "su" op de opdrachtregel. U zal dan moeten uw huidige wortel wachtwoord.

3

Het wachtwoord opnieuw instellen door het intikken van "passwd root" op de root-console. Het zal u vragen om uw nieuwe wachtwoord twee keer. Typ in en druk op "Enter" elke keer. Ziet u niet alle tekens te vertegenwoordigen de toetsen u; Dit is normaal, en het systeem nog steeds ontvangt uw inbreng.

Tips & waarschuwingen

  • Zorg dat u een veilige rootwachtwoord te kiezen. Dit is een die ten minste 8 tekens lang en heeft een aantal speciale tekens. Het moet niet worden gemakkelijk worden geraden.
  • Er zijn gratis tools beschikbaar voor gebruikers en beheerders die kraken wachtwoorden automatiseren. Het root-account heeft onbeperkte toegang tot het besturingssysteem, en u moet veranderen uw root-wachtwoord regelmatig om het te beveiligen.
  • De rootgebruiker is vrijgesteld van beveiligingscontroles van wachtwoord. Als beheerder bent u verantwoordelijk voor het handhaven ervan.