Het wijzigen van een RTF-indeling aan een DOC

RTF-indeling, RTF, bestanden weliswaar veel meer draagbaar dan DOC bestanden--zij kunnen worden geopend in bijna elke tekstverwerker op elk besturingssysteem--ze bieden minder functies en ondersteuning voor het minder complexe opmaak. Als u een RTF converteren naar een document wilt, kunt u dus gewoon doen door het oorspronkelijke bestand openen in Microsoft Word en het gebruik van de functie opslaan als een kopie maken in DOC-formaat. Alle versies van Word RTF-bestanden kunnen openen, maar besparing in nieuwere versies van de DOC-formaat zal vereisen nieuwere versies van Word. Als u Word niet hebt, kunt u ook gebruik van de gratis alternatieve OpenOffice--downloaden van OpenOffice.org en dubbelklikt u erop om het te installeren.

Instructies

1

Open 'Microsoft Word'. Klik op de Office-knop in de linksboven-- of, in eerdere versies van Word of OpenOffice, het menu "File"-- en selecteer "Open". Dit zal een dialoogvenster via welke u kunt het RTF-bestand dat u wilt converteren. Markeren en klik op "Open." Het verschijnt in het hoofdvenster.

2

Klik de knoop van het "Bureau" of het "File" menu weer en deze tijd Selecteer "Save As." In het dialoogvenster Opslaan als kunt u een locatie voor de nieuwe kopie van het bestand.

3

Open de "Opslaan als"-menu en selecteer een DOC-formaat. Zowel Word en OpenOffice kunnen opslaan in meerdere verschillende versies van het formaat, dat is veranderd door de jaren heen met opeenvolgende versies van Word. Als u het bestand voor iemand anders converteren, hem vragen welk formaat hij verkiest; Als u nog steeds onzeker bent, kunt u de meest recente kiezen.

4

Klik op "Opslaan" te maken van een kopie van het document in DOC in plaats van RTF-indeling.